De fiets van Lautrec-   eReader eBook

Jan Boesman • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De fiets van Lautrec is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Parijs 1896, de belle époque. De Franse kunstenaar en wielerliefhebber Henri de Toulouse-Lautrec ontwerpt een reclameposter voor een fietsenmerk. Op het affiche figureren de Welshe dwergwielrenner Jimmie Michael en diens mysterieuze verzorger Choppy Warburton. Maar Lautrec wordt terug naar de tekentafel gestuurd. Gebeurt dat louter om esthetische redenen, of is er meer aan de hand? Wat is het verband met de tumultueus verlopen monsterklassieker Bordeaux-Parijs? Is het toeval dat wonderdokter Choppy, die in verband wordt gebracht met de vroege dood van twee topcoureurs uit het fin de siècle, van het uiteindelijke affiche is verdwenen? Jan Boesman gaat op zoek naar het verhaal achter het afgekeurde ontwerp van Lautrec en stuit op een fascinerend verhaal over de verbondenheid tussen kunst, wielrennen en doping een verhaal dat zich afspeelt in een tijd waarin het taboe op vermoeidheid groter was dan op middelen ertegen.

Dit boek in de pers

Legt de essentie van het wielrennen bloot, niets meer en niets minder  
De Volkskrant  

Hopelijk is de uitgever doordrongen van de kwaliteit van dit bijzondere boek en vergeet hij het niet aan te melden voor alle grote literaire prijzen. Zoals eerder landgenoot David van Reybrouck als winnaar werd bekroond, verdient ook Boesman de weelderigste lauweren. Bovendien moet het vertaald worden: in het Frans maar ook in het Engels. Zodat Froome het boek kan lezen, waarna de schoonheid van het verhaal zijn woede over alle dopingaantijgingen zal doen verdwijnen.  
Het Parool  

De afweging tussen historische roman en sportbiografie hoeft niet langer gemaakt te worden. De fiets van Lautrec is een perfecte combinatie van die twee en voegt er ook nog een vleugje kunstgeschiedenis aan toe. Een beter boek ga je de rest van de vakantie niet vinden.  
Friesch Dagblad  

Leest (en lijkt gevormd) als een roman, zonder daarmee oneer te willen doen aan het historische onderzoek. Alles is accuraat uiteengezet en elk detail is van tel, maar Boesman geeft je als lezer ook de kans je de tijdsgeest van toen voor de geest te halen. Het boek handelt over meer dan wielrennen alleen, dat bewijst de insteek al, maar gaat ook over humaniteit, cultuur, kunst en maatschappij.- Jochen De Vos  
CUTTINGEDGE  

Details:

Auteur(s)Jan Boesman
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045023793
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's321
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte8065 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten