De flair van een miljardair-   eReader eBook

Jean Vanempten • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De flair van een miljardair is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Albert Frères intrede in de financiële wereld was een ongezien huzarenstukje: de Waalse zakenman kaapte in 1982 de buitenlandse activa van de Franse bank Paribas weg voor de neus van de toenmalige Franse president Mitterrand. Du jamais vu. In één beweging door greep hij de macht in de Belgische holding GBL. Vanaf dan volgde de ene transactie op de andere deal. In april 2015, na ruim dertig jaar schaven aan zijn beursimperium, trad Albert Frère terug als CEO van de Groep Brussel Lambert (GBL). Dit boek legt de technieken van de Waalse financier bloot, brengt zijn grootste financiële deals tot leven en gaat na wat hem dreef. Geen enkele onderneming was veilig voor Frères gegoochel met participaties: het oliebedrijf Petrofina, de bank BBL, de verzekeraar Royale Belge of de nutsholding Tractebel … Hij verkocht en ruilde participaties tot hij was uitgegroeid tot een sleutelfiguur in de Franse beurswereld. De hamvraag blijft: heeft Frère nu echt de uitverkoop van de Belgische kroonjuwelen georganiseerd? Of heeft hij gewoon handig ingespeeld op een trend die al leefde in Europa? De flair van een miljardair gaat op zoek naar Frères drijfveren. De flair van een miljardair licht de nalatenschap van deze 89-jarige beurstycoon door en belicht de evolutie van het Belgische (en Franse) kapitalisme. Een saga van een man die vaak vriend én vijand wist te verbazen.

Reviews & recensies

Interessante levensbeschrijving van de rijkste man van België , tevens schets van de Belgische economische geschiedenis

Het heeft mij altijd geïntigreerd hoe sommige mensen erin slagen zo puissant rijk te worden. Zoals de zakenman Albert Frères, de rijkste man van België. In dit boek wordt precies beschreven hoe Frères te werk is gegaan. Nu zijn al die financiële escapades en overnames zaken die weinig mensen hem nadoen. Maar wat mooi is om te lezen is de manier waarop de man in zijn vel steekt en te werk gaat. Hij hield van onderhandelen en deals sluiten, was zowel tacticus als strateeg. Netwerken in alle discretie, maar wel met een duidelijk doel. Daarbij vermeed hij het conflict, en met zijn flair bewaakte hij de goede sfeer. Naast deze beschrijving geeft dit boek een goed inzicht in de vaak turbulente Belgische economische geschiedenis in de tweede helft van de vorige eeuw.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het bankwezen
  • non-fictie om bij te ontspannen

Details:

Auteur(s)Jean Vanempten
UitgeverijVan Halewyck
ISBN9789461314369
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte786 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten