De geheime oorlog: 1939 - 1945-   eReader eBook

Max Hastings • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De geheime oorlog: 1939 - 1945 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Tweede Wereldoorlog is op vele fronten uitgevochten: op slagvelden en stranden, in het luchtruim en in en op het water van de wereldzeeën. Maar van even vitaal belang was de strijd die ondergronds werd geleverd door inlichtingendiensten, spionnen, dubbelspionnen, codebrekers, infiltranten en partizanen.

In dit meesterlijke boek vertelt Max Hastings voor het eerst de geschiedenis van de wereldwijde geheime oorlog tussen alle strijdende partijen en de mensen die in die oorlog hun leven waagden. Hij baseert zich daarbij niet alleen op Amerikaanse, Britse en Duitse bronnen maar, heel bijzonder, ook op Russische en Japanse archieven. Het resultaat is een caleidoscopische blik op een vrijwel onverkend landschap.

Aan de hand van een aantal cruciale momenten laat Hastings de enorme invloed zien die het werk van geheim agenten en ondergrondse operaties op het verloop van de oorlog in West en Oost hebben gehad.

Zijn relaas voert van Bletchley Park, waar de Duitse Enigma-code werd gebroken, naar de reusachtige Sovjet-spionagemachine, die in omvang alle inspanningen van de andere oorlogvoerende naties in het niet deed zinken.

De geheime oorlog onthult tal van nieuwe, verrassende feiten en voorbeelden van bedrog, misleiding, verraad en incompetentie, bij alle partijen.

Max Hastings heeft een ongekend gedetailleerde kennis van wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en gaat scherpe oordelen niet uit de weg, maar combineert dat, zoals altijd, met veel aandacht voor de menselijke kant van de oorlog, de moed die voor dit werk nodig was en de spanning waaronder het moest worden uitgevoerd.


Reviews & recensies

Belangwekkend boek dat aantoont hoe belangrijk het ondergrondse werk is geweest voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog.

Bovengronds bestoken de strijdende partijen op vele fronten elkaar met wapens; op slagvelden en stranden, in het luchtruim en in en op het water van de wereldzeeën. Dat is wat we van oorlog te zien krijgen. Maar ondergronds, buiten het dagelijkse gezichtsveld, vindt er zo mogelijk nog meer strijd plaats. Er woedt een geheime oorlog van spionnen, codekrakers, geheim agenten en partizanen. In dit boek wordt de strijd beschreven die ondergronds werd geleverd door inlichtingendiensten, spionnen, dubbelspionnen, codebrekers en infiltranten. Je moet er wel van houden, want ikzelf verdwaalde bijna in alle intriges en complotten. Toch is deze ondergrondse laag van vitaal belang geweest voor het verdere verloop van de oorlog.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Tweede Wereldoorlog
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Max Hastings
UitgeverijHollands Diep
Vertaler(s)Annemie de Vries, Pon Ruiter, Annoesjka Oostindiër, Peter van Nieuwkoop, Willem van Paassen, Ineke van den Elskamp
ISBN9789048827220
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's732
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte8717 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten