De geniale vriendin-   eReader eBook

Elena Ferrante • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 13 uur geleden.

De geniale vriendin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'De geniale vriendin' vertelt de geschiedenis van twee vrouwen en hun levenslange vriendschap. Ze groeien samen op, maar hun levens verlopen geheel verschillend. Lila en Elena wonen met hun ouders en broertjes en zusjes in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier. Elena Ferrante vertelt dit verhaal van een vriendschap die even sterk om liefde als om rivaliteit draait, met groot inlevingsvermogen en in een schitterende stijl. 'De geniale vriendin', een page-turner met twee kleurrijke hoofdpersonen en vol sprankelende details, speelt zich af tegen de achtergrond van het Italië van de laatste zestig jaar. 'Net zo heftig als een uitbarsting van de Vesuvius' - La Repubblica 'Een prachtig en fijngevoelig verhaal over harmonie en afstoting' - The New Yorker

Dit boek in de pers

Een uniek project, doorleefd en empathisch, dat zich opmaakt voor de sprong van geheimtip naar wereldwijde bestseller, na de jubelende ontvangst in Amerika en het commerciële succes in Italië: intussen zijn ruim een miljoen exemplaren verkocht, staan er 27 vertalingen op stapel en maakt de hashtag #Ferrantefever furore op Twitter  
Humo  

Elena Ferrante maakt indruk met haar gedetailleerde psychologische dubbelportret en met de prikkelende evocatie van een Napolitaanse volkswijk in de jaren vijftig.  
NRC  

Lila doorziet dat achter elk vleiend woord en vriendelijk gezicht een valkuil ligt, waardoor de spanning als sluimerende Vesuvius onder elke scène voelbaar is. De onvermijdelijke eruptie doet denken aan het slot van The godfather.  
Het Parool  

Er zijn momenteel vele fantastische Italiaanse schrijvers, maar er kan er slechts één zo geweldig vertellen en dat is Elena Ferrante. De kunst van het vertellen in optima forma!  
Hebban.nl  

De geniale vriendin is veel meer dan een portret van het leven in een arme volkswijk in Napels. Ferrante weet met rake typeringen elk personage tot mens van vlees en bloed te maken. Kalm maar meedogenloos legt ze de verhoudingen bloot, die worden gewogen in macht, geld en eer.  
Dagblad Van Het Noorden  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooi en soepel geschreven verhaal over twee vriendinnen tegen de achtergrond van het leven in kleurrijk Italië.

Wat een mooi boek, en wat een aansprekend verhaal. Over twee vriendinnen die zowel elkaars evenbeeld als elkaars tegendeel zijn. De een trekt de wijde wereld in, de ander blijft in de Napolitaanse achterbuurt wonen. Stof genoeg voor een magisch melodrama waarin vele dilemma’s langskomen. Mooi en soepel geschreven, terwijl de vrouwenproblematiek heel aansprekend is. Ik heb erg genoten van de specifieke Italiaanse sfeer, eigenlijk dezelfde als in de film Novecento. Soms denk je: is dit werkelijkheid? Jazeker, zo ging het er in Italië aan toe, heel apart en typisch. Mooi dat de Italiaanse geschiedenis is beschreven vanuit het standpunt van vrouwen. Ik kijk uit naar de volgende delen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over vriendinnen
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Elena Ferrante
UitgeverijWereldbibliotheek
ISBN9789028440494
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's357
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte478 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieNapolitaanse romans
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten