De grond onder onze voeten-   eReader eBook

Jesús Carrasco • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De grond onder onze voeten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een aangrijpende en tijdloze roman over de verbindende kracht van verlies en de onverwachte troost van vreemden, van de auteur van het veelgeprezen debuut De vlucht

Aan het begin van de twintigste eeuw is Spanje ingelijfd bij het grootste imperium dat Europa ooit heeft gekend. Nadat de rust is hersteld, krijgen de militairen die het bevel voerden bij de bezetting een dorp in Extremadura toegewezen om zich te vestigen. Eva Holman, de echtgenote van een van hen, leidt in die idyllische omgeving een teruggetrokken bestaan, totdat een zwijgzame man ongevraagd zijn intrede doet en geleidelijk steeds meer invloed op haar leven krijgt. Beiden delen een verlies groter dan ze kunnen dragen, bij elkaar vinden ze de kracht om op zoek te gaan naar de ware zin van het leven.

De grond onder onze voeten verkent onze verbondenheid met de aarde – de plek waar we geboren zijn, waar we vandaan komen, onze wortels. In hetzelfde rijke proza als in De vlucht bezingt Jesús Carrasco de eindeloze weerbaarheid van de mens, de verwondering over ons inlevingsvermogen wanneer de ander in onze ogen niet langer een vreemde is. Een aangrijpende en overweldigende leeservaring, een boek dat je blik op de wereld voorgoed zal veranderen.

De pers over De vlucht:

‘Een overdonderend debuut. Hard, zinderend, poetisch. […] Verbijsterend wat een boek met je kan doen.’ ***** Het Parool

‘Bloedstollende Spaanse roman, steekt The Road naar de kroon.’ Trouw

'Een meesterproef. Deze roman is onontkoombaar.’ Tubantia

‘Wreed, karig en schitterend epos.’ NRC Handelsblad

‘De vlucht heeft de vorm en diepgang van een perfect verhaal. Dit rijke proza toont ons waarvoor taal bedoeld is: een nieuwe wereld scheppen. Dit is waarom De vlucht zo goed is, zéér goed is.’ El País

Dit boek in de pers

Opvallend heldere woorden voor Carrasco's doen, waarin hij onverbloemd laat zien uit welk hout zijn schrijverschap is gesneden.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over troost
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Jesús Carrasco
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
Vertaler(s)Arne van der Wal
ISBN9789402307474
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte521 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten