De grote vlucht inwaarts-   eReader eBook

Thijs Lijster • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De grote vlucht inwaarts is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wereld lijkt steeds complexer en onoverzichtelijker te worden. In de hedendaagse ‘netwerksamenleving’ kun je geen kop koffie drinken zonder je medeschuldig te maken aan uitbuiting en slavernij, en staat je baan op het spel omdat aan de andere kant van de wereld een bank omvalt. Hierdoor beschouwen we de wereld steeds vaker als iets gevaarlijks waarover we geen controle hebben. Terwijl de maakbare samenleving ten grave gedragen wordt, keren we de blik naar binnen en klampen we ons vast aan de dingen die we nog wél in de hand hebben. Het resultaat: collectief narcisme, de ‘ikeaficatie’ van de samenleving en een publieke sfeer waarin een scherpe mening meer waard is dan een weloverwogen oordeel.
Met soepele pen en scherpe analyses biedt filosoof Thijs Lijster een caleidoscopische blik op de meest uiteenlopende culturele en maatschappelijke fenomenen, zoals design, de heropleving van het detectivegenre, de alomtegenwoordigheid van opiniepeilingen en de positie van illegale immigranten.
De grote vlucht inwaarts is een pleidooi voor tegendraads denken en een brede filosofische blik waarbij zelfs het meest onbeduidende detail beschouwd kan worden als betekenisvol.

Dit boek in de pers

Nauwgezet analyseert Thijs Lijster kunst, detectives en reclames om te concluderen dat de mens zich naar binnen keert. (...) Belangwekkend. Lijster pleit voor meer debat, meer reflectie, meer grote perspectieven. We moeten van de hippe reclametaal naar kritische taal. Wie het daarmee eens is, zal in Lijsters boek vele aanvullende, prikkelende observaties aantreffen. En wie het er niet mee eens is, vindt er substantieel materiaal voor een stevig debat.  
De Volkskrant  

De grote vlucht inwaarts is zowel visitekaartje als principeverklaring van een ambitieuze essayist.  
Trouw  

Mijn gedachten keerden voortdurend onwillekeurig terug naar Thijs Lijsters De grote vlucht inwaarts en zullen dat nog lang doen. Lijster bewijst met dit boek dat hij een van de breedst georiënteerde en felste cultuurcritici van Nederland is, zonder dat hij ergens aan zorgvuldigheid, coherentie en beschaving inboet. Hij ontleedt met ingehouden woede en verbazing (onze verhouding tot) werk, consumptie, design, de netwerksamenleving, de medemens, economie, politiek en nog veel meer. (...) Lijsters onverdroten intellectuele activisme is inspirerend en hoopgevend.  
Algemeen Dagblad  

Hij schetst met vaste hand grote bewegingen in de geschiedenis. Het resultaat is een idiosyncratisch, origineel vertoog. Telkens weet hij een brede belezenheid in dienst te stellen van een kritische nieuwsgierigheid en dat te vertalen in iedere keer weer interessante, scherpe essays. Een verademing.  
De Groene Amsterdammer  

Deze bundel bevat een tiental verdiepende en kritische essays, die u van harte worden aanbevolen. Lijsters cultuuranalyses zijn vlot geschreven en scherp.  
Dagblad Van Het Noorden  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over de maatschappij
  • filosofische boeken

Details:

Auteur(s)Thijs Lijster
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023497691
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's244
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2061 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten