De huisbediende-   eReader eBook

Tara Conklin • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tara Conklin – De huisbediende 1852: Josephine is een zeventienjarige huisslaaf op een plantage in Virgina. Ze zorgt voor Lu Anne Bell, haar eigenaar, die amateurschilder is. 2004: Lina Sparrow is een jonge ambitieuze advocaat die schadevergoedingen voor de nazaten van slaven probeert te regelen. Tijdens haar onderzoek ontdekt ze bij toeval dat de schilderijen die aan Lu Anne worden toegeschreven misschien wel door Josephine gemaakt zijn. Linda’s ontdekkingen zetten ook haar eigen wereld op zijn kop. ‘De huisbediende’ van Tara Conklin is krachtig en meeslepend; een good read op z’n best. Het gaat over twee vrouwen die allebei op zoek zijn naar waarheid en gerechtigheid.

Dit boek in de pers

Een geëngageerde en meeslepende roman over discriminatie, kunst en liefde  
NBD BIBLION  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De opbouw en de gelaagdheid zorgen voor steeds nieuwe inzichten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat een fantastisch goed boek! Het verhaal van ‘De huisbediende’ speelt zich voor een deel af in 1852 op een plantage in het Amerikaanse Virginia. Een dag uit het leven van de 17-jarige slavin Josephine. De andere realiteit is die van advocate Lina Sparrow in het New York van 2004. Twee werelden. Hard en meedogenloos. Maar ik doe het boek tekort door te proberen uit te leggen waar het verhaal over gaat, want het is zoveel meer dan dat. De opbouw en de gelaagdheid zorgen steeds weer voor verrassingen en nieuwe inzichten. En dat niet alleen, het is ook nog eens prachtig geschreven en verwoord. Geschiedenis, romantiek, gerechtigheid menselijkheid...  Dankzij deze debuutroman van Tara Conklin weet ik weer hoe het is om als lezer een verhaal ingezogen te worden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over slavernij
  • romans

Details:

Auteur(s)Tara Conklin
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026330643
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte918 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten