De ijsmakers-   eReader eBook

Ernest van der Kwast • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

De ijsmakers is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Helemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, in de winter keren ze terug naar de bergen.
Maar zijn zoon Giovanni besluit met deze traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van het belangrijkste poëziefestival van de wereld. Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam maar ook het mooiste meisje van het dorp heeft gekregen, hem een hoogst ongebruikelijk verzoek. Dan komt Giovanni voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen.
De ijsmakers is een hartveroverende roman over familiebanden, die moeilijker te verbreken blijken dan menigeen zou wensen. Daarnaast is het een bijzonder smakelijk boek over de poëzie van het ijsmaken, en de ijzingwekkende kracht van de poëzie.

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde in 2005 met de roman Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in (2007). Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, die onder de auteursnaam Yusef el Halal verscheen. Van zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010) werden meer dan 70 000 exemplaren verkocht. In 2012 verscheen de novelle Giovannas navel.

Dit boek in de pers

Een ontroerend verhaal over twee broers die uit elkaar groeien.  
ALGEMEEN DAGBLAD  

Een prachtige roman over een Italiaanse familie ijsmakers. De ijsmakers is een fraaie, liefdevolle en zintuigelijke roman, waarbij het water je niet zelden in de mond loopt.  
De Telegraaf  

Van der Kwast verstopt zijn roman in een ode aan de ijsmakers  
De Volkskrant  

De ijsmakers is een goede roman, waar bij tweede lezing opvalt hoe doordacht het spel tussen de druk van de familie en het verlangen naar vrijheid is, in de verschillende generaties  
NRC  

Een ideaal verjaardagscadeau  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een zomers boek vol liefde voor de Italiaanse cultuur

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat Ernest van der Kwast van oorsprong Italiaans is! Zoveel liefde voor de Italiaanse cultuur spreidt hij tentoon in zijn derde roman ‘De ijsmakers’. Het boek vertelt het verhaal van twee zoons van een ijsmaker uit Noord-Italië. De een volgt in de voetsporen van zijn vader, de ander - de verteller - kiest tot grote teleurstelling van zijn vader een ander levenspad. Hij wordt redacteur bij een poëziefestival en zegt over zijn broer en zichzelf: “Zijn wereld was de ijssalon, die van mij begon bij het einde van het terras.” Van der Kwast schetst het leven van de twee broers van jeugd tot oude dag. Dat doet hij op een lichte toon en met veel zwier. En met soms prachtige citaten uit gedichten: ‘Klein is het hart waarin één liefde gloeit. De geest waarin maar één gedachte groeit. Het leven dat men aan één doelwit wijdt. Zijn kans verspelend op onsterfelijkheid.’ (gedicht van Shelley). De ijsmakers is een prachtig boek voor zomerse dagen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Italië
  • grappige boeken

Details:

Auteur(s)Ernest van der Kwast
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023488583
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's236
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1195 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten