De jongen, de viool en de meester-   eReader eBook

Julie Thomas • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De jongen, de viool en de meester is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hartverscheurend verhaal waarin een groot familiegeheim wordt onthuld Daniel Horowitz is een 14-jarige Joodse jongen met een ongekend talent om viool te spelen. Als hij een prestigieuze muziekwedstrijd wint, trekt hij de aandacht van de Spaanse dirigent en jurylid Rafael Santemaria Gomez. Die nodigt hem uit voor zijn jaarlijkse symposium in Washington DC. Tijdens dit symposium duikt een zeldzame, waardevolle Guarneri-viool op. Is dit de viool van de grootvader van Daniel die is verdwenen tijdens de Tweede Wereldoorlog? En hoe is hij in handen gekomen van de schatrijke Rus Sergei Valentino?

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Beeldend verteld, je wordt het verhaal ingetrokken.

Prachtig boek waarin via een viool die de nazi’s hebben ontvreemd van een Joodse familie, nog eens het verhaal van de Tweede Wereldoorlog, en de tijd erna in Rusland wordt verteld. Als liefhebber van historische verhalen kom ik zeker aan m’n trekken, alhoewel de gedetailleerde beschrijving van de gruwelen in de concentratiekampen niet in m’n kouwe kleren zijn gaan zitten. Een mooie tegenhanger hiervan vormt de liefde voor de muziek die hier uitgebreid wordt beschreven. Een klein minpuntje is dat het stemmen van de viool wel erg veel ruimte krijgt. Toch wint de liefde voor de muziek, en ook het feit dat mensen zich voor elkaar willen inzetten. Heel mooi.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Julie Thomas
UitgeverijVoorhoeve
Vertaler(s)Marjan Muusse
ISBN9789029721929
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's306
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1020 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten