De jongen op het houten kistje-   eReader eBook

Leon Leyson • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Leon Leyson is pas tien jaar oud als de nazi’s Polen binnenvallen en hij en zijn familie naar het getto van Krakau worden gedeporteerd. Leon komt in concentratiekamp Plaszow terecht, waar hij de dodelijke grilligheid van kampcommandant Amon Goeth moet zien te overleven. Tot hij door Oskar Schindler wordt opgemerkt en in diens fabriek aan het werk kan, ook al is hij zo klein dat hij op een kist moet staan om de machines te kunnen bedienen. Met een ongelooflijke hoeveelheid moed en doorzettingsvermogen weten Leon en een deel van zijn familie te overleven, maar uiteindelijk zal het lef van één man het leven van de Leysons redden: Oskar Schindler, en zijn inmiddels wereldberoemde lijst.De jongen op het houten kistje is het ontroerende en krachtige verhaal van een onschuldige jongen die een van de wreedste periodes in de geschiedenis van Europa moest zien te overleven.

Reviews & recensies

Het aangrijpende verhaal van de jongste overlevende op Schindlers lijst

Als de nazi’s in 1939 Polen binnenvallen en zijn familie naar het getto van Krakau deporteren, is Leon Leyson pas tien jaar oud. Hij slaagt er in als jongste werknemer aangesteld te worden in de fabriek van de Duitse industrieel Oskar Schindler, ook al is hij zo klein dat hij op een kist moet staan om de machines te kunnen bedienen. Lange tijd praatte Leyson niet over zijn oorlogsherinneringen en de ervaringen in de fabriek van Schindler. Pas toen in 1993 de film Schindler's List van Steven Spielberg in première ging en velen in het levensverhaal van Leyson geïnteresseerd raakten, begon hij zijn ervaringen te delen en later ook op papier te zetten. De jongen op het houten kistje, verteld vanuit het oogpunt van een kind, is daarvan het aangrijpende resultaat. Een verhaal vol hoop in tijden van de diepste wanhoop.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over overlevers
  • lekker leesvoer over serieuze zaken

Details:

Auteur(s)Leon Leyson
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Willem Verhulst
ISBN9789460239847
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's134
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3954 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten