De kale berg-   eReader eBook

Lex Reurings • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De kale berg is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Al meer dan tien jaar lang is De kale berg hét boek voor iedereen die de Mont Ventoux wil beklimmen. Met of zonder fiets, alleen of met een groep. Aan de 1912 meter hoge berg in de Provence worden mythische kwalificaties toegedicht. Het is de zwaarste beklimming in de Tour de France. De kale berg is geactualiseerd en uitgebreid, onder meer met verhalen van Wilfried de Jong, Nico Keuning en Bert Wagendorp en met een hoofdstuk over het zusje van de kale berg, Montagne de Lure. Daarnaast is het boek aangevuld met een hoofdstuk over de theorie en de praktijk van het trainen, fietsroutes, informatie over de Ventoux zelf – over flora en fauna, de omliggende dorpen en stadjes. Zo is De kale berg opnieuw een must voor elke wielerliefhebber!

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Uitgebreide en herziene jubileumeditie!

Vraag een Ventoux-fan naar zijn favoriete boek en je hebt grote kans dat hij of zij De kale berg noemt. Niet zo vreemd, want al ruim tien jaar is De kale berg hét boek voor iedereen die de berg wil beklimmen. Met of zonder fiets. Alleen of met een groep. En met zijn 10e editie viert De kale berg feest: dit standaardwerk is geheel opnieuw samengesteld en in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen is nieuwe informatie toegevoegd en staan er méér foto’s in, er zijn ook nieuwe verhalen van bijvoorbeeld Wilfried de Jong, Nico Keuning en Bert Wagendorp. Ook is een hoofdstuk gewijd aan het zusje van de Mont Ventoux, Montagne de Lure. Naast de inspirerende verhalen van doodgewone laaglanders die de berg hebben bedwongen, bevat deze uitgave een totaal vernieuwd hoofdstuk over de theorie en de praktijk van het trainen (met uitgebreide trainingsschema's!), fietsroutes, informatie over de Ventoux zelf, over materiaal, flora en fauna, de omliggende dorpen en stadjes. Er is veel aandacht voor de berg in de literatuur (met fragmenten, columns en gedichten van Jan Donkers, Dolf Jansen, Jos Vandeloo, Huub van der Lubbe en Mart Smeets) en voor Tom Simpson, de legendarische renner die op de Mont Ventoux het leven liet. Dit zorgvuldig samengestelde naslagwerk is daarmee hét boek voor iedereen die de Mont Ventoux wil beklimmen en een must voor iedere wielerliefhebber!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Lex Reurings
UitgeverijThomas Rap
ISBN9789060058206
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte20799 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten