De kat van de Dalai Lama-   eReader eBook

David Michie • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De kat van de Dalai Lama is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alle wezens streven naar geluk en proberen lijden te vermijden, maar die gedachte kwam niet bij me op toen ik een muis ving. Ik volgde gewoon mijn instinct. Geen moment had ik het bekeken vanuit het standpunt van de muis.

Muizenmonster, Sneeuwleeuw, de kat van de Dalai Lama heeft vele namen. Als uitgehongerd jong zwerfkatje komt ze terecht in Dharamsala, in de huishouding van Zijne Heiligheid. Vol belangstelling luistert ze naar zijn raadgevingen. Maar ze geniet ook van heerlijke hapjes - en wordt zo dik dat ze niet meer kan traplopen. Ze heeft een oogje op een naburige kater, maar weet niet hoe ze hem moet strikken. Ze is jaloers als er plotseling een hond in huis opduikt en krijgt het te kwaad als haar vertrouwde omgeving overhoop wordt gehaald. Met behulp van de levenslessen van de Dalai Lama slaat ze zich door alle moeilijkheden heen. Met sprankelende humor en een vleugje ondeugd vertelt de kat ons haar verhaal en leert ons meteen de basisbeginselen van het boeddhisme.

David Michie is een beroemde Australische meditatiecoach en auteur.


Reviews & recensies

Boeddhisme en wijsheid door de ogen van een kat

Nee, niet David Mitchell, maar David Michie! Hij is wel net zo goed als David Mitchell! Dit intelligente en diepzinnige boek fungeert automatisch ook als een introductie tot het boeddhisme, maar is in eerste instantie een ongelooflijk sprookje zoals de broertjes Grimm zelf hadden kunnen schrijven! Het is het verhaal van de kat van de Dalai Lama, die te dik is, verliefd op een bevriende kater en om moet leren gaan met een hond in huis. Centraal staan de lessen die de Dalai Lama haar leert. Ze lost haar problemen op met behulp van de wijsheden die ze leert. Zowel entertainend als educatief, en geschreven door een fantastisch schrijver. Op een speelse, laagdrempelige manier krijg je een inkijkje in de boeddhistische leer.

Bekijk alle reviews van Maartje 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het boeddhisme
  • dierenboeken

Details:

Auteur(s)David Michie
UitgeverijThe House Of Books
Vertaler(s)Karin E. Pijl
ISBN9789044344394
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte370 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten