De kauw-   eReader eBook

Achilles Cools • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

De kauw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De kauw, een van de meest voorkomende vogels, is niet erg populair. Ten onrechte. De kunstenaar Achilles Cools leeft bij een kolonie kauwen en leert ze begrijpen. Hij ontdekt dat het intelligente vogels zijn met een hoog ontwikkelde taal en zelfs dialecten. Hij stelde vast dat de kauwen, die vrij rond zijn huis vliegen, verschillende en vaak opvallende persoonlijkheden hebben. Kauwen kennen liefde en haat, strikte monogamie maar ook overspel, homoseksualiteit, hiërarchie en carrièreplanning, leugen, bedrog, diefstal, maar ok altruïsme en onderling hulpbetoon, spel, droom, apathie en frustratie. De beschrijving van het kauwengedrag houdt de mens een spiegel voor.

Dit boek in de pers

Het is een prachtig verslag van jarenlange pogingen om door te dringen in het geheime leven van een doodgewone vogel. Heldere schrijfstijl en taalgebruik.  
NRC  

Met zijn ongelooflijke waarnemingsgeest doorgrondt hij plant, dier, mens en leven. En met een persoonlijke visie die heel wat van het oude doorprikt.  
De Volkskrant  

Zon levendig vertelde en liefderijke studie als die van Cools verschaft ons nieuwe inzichten in ons eigen gedrag en denken.  
Standaard der Letteren  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • dierenboeken
  • intelligente non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Achilles Cools
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045026527
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte377 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieVogelboeken
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten