De kinderen van het armenhuis-   eReader eBook

Jennifer Worth • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

De kinderen van het armenhuis is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het vervolg op de bestseller Haal de vroedvrouw! en de basis voor de tv-serie Call the Midwife Jennifer Worth (in de tv-serie `Call the Midwife Jenny Lee), die in de jaren vijftig vroedvrouw was in de East End van Londen, vertelt in dit vervolg op `Haal de vroedvrouw! nog meer verhalen over de mensen met wie ze te maken kreeg. Zoals Peggy en Frank, wier ouders binnen zes maanden na elkaar stierven waarna er geen andere optie was dan het armenhuis. En zuster Monica Joan, de excentrieke oude non die wordt verdacht van winkeldiefstal. Het zijn verhalen van onvoorstelbare ontberingen, maar `De kinderen van het armenhuis is een boek over de veerkracht van de menselijke geest, en de moed en humor van de mensen die ondanks alles vastbesloten zijn een toekomst voor zichzelf op te bouwen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Schrijnende, waargebeurde verhalen over families in het Londen uit de jaren vijftig.

Jennifer Worth schreef eerder het boek Haal de vroedvrouw!, waar later de succesvolle BBC-serie Call the midwife op gebaseerd werd. Ze putte uit haar eigen ervaringen als vroedvrouw in de armste, Londense wijken in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Dat doet ze ook in De kinderen van het armenhuis. Ze vertelt de vaak schrijnende verhalen van families die ze tegenkomt tijdens haar werk. Families die in bittere armoede moeten leven. Meestal hebben deze mensen geen andere keus dan zich aan te melden bij de zogenaamde armenhuizen. Een verschrikkelijke keuze voor mensen die niets meer hebben dan de kleding die ze aanhebben. Indringend, aangrijpend, maar zeker de moeite van het lezen waard. Voor iedereen die graag geraakt wordt door een verhaal een echte aanrader.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Londen
  • romans over de jaren 50

Details:

Auteur(s)Jennifer Worth
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Karin E. Pijl, Lidy Pol
ISBN9789047204480
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's328
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte630 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten