De kinderen van Spiegelgrund-   eReader eBook

Steve Sem-Sandberg • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De kinderen van Spiegelgrund is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Steve Sem-Sandberg - De kinderen van Spiegelgrund Wenen, 1941. De tienjarige Adrian Ziegler komt uit een groot arbeidersgezin, maar zijn ouders kunnen hem niet langer verzorgen. Na vele omzwervingen belandt hij in Spiegelgrund, een voormalig psychiatrisch ziekenhuis dat is omgebouwd tot kindertehuis. Hij komt terecht in het paviljoen voor 'nutteloze kinderen', waar nazi-artsen experimenten uitvoeren in naam van de wetenschap. Het einde van de Tweede Wereldoorlog komt voor Adrian net op tijd, maar zijn leven is getekend en het zal nog jaren duren voordat hij zijn verhaal kan vertellen. De historische achtergrond van ‘De kinderen van Spiegelgrund’ is zo aangrijpend dat die alleen in fictieve vorm is na te vertellen. Sem-Sandberg schreef hiermee een fenomenaal boek.

Dit boek in de pers

Indrukwekkend monument tegen het vergeten  
De Standaard  

Sem-Sandbergen slaagt er op zowel meesterlijk zorgvuldige als uiterst indringende wijze in om een wereld te scheppen die de lezer geen ogenblik onberoerd laat.  
De Morgen  

De gedetailleerde uitbeelding van deze hel is huiveringwekkend. De lezer raakt als het ware opgesloten in een wereld van claustrofobische terreur waaruit ontsnappen onmogelijk is.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over medisch experimenten
  • boeken om over na te denken

Details:

Auteur(s)Steve Sem-Sandberg
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Gerie de Boer
ISBN9789026329623
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte674 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten