De kleine moeder van Bergen-Belsen-   eReader eBook

Hetty E. Verolme • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

De kleine moeder van Bergen-Belsen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hetty Werkendam is nog maar een meisje als zij samen met haar ouders en haar broertjes naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd. Daar brengt ze veertien lange maanden door in de kinderbarak. Als een van de oudste kinderen wordt Hetty `de kleine moeder van zo n veertig kinderen. Met haar veertien jaren een onmogelijke taak. De iets oudere Margot en Anne Frank worden van de kinderbarak overgebracht naar de volwassenenbarak en overlijden. Hetty, haar broertjes en hun ouders blijven in leven en worden na de oorlog herenigd. De kleine moeder van Bergen-Belsen is een aangrijpend relaas over Hetty s verblijf in het beruchte concentratiekamp. Begin jaren vijftig is Hetty Verolme - dan al weduwe en moeder van een dochter - met haar familie naar Australië geëmigreerd, waar zij nog altijd lezingen geeft op middelbare scholen.

Reviews & recensies

Het waargebeurde verhaal van een heldin uit het concentratiekamp Bergen-Belsen

Van tevoren is het goed om het volgende te beseffen: De kleine moeder van Bergen-Belsen is meer dan aangrijpend. Het raakt elke bladzijde opnieuw je tere ziel en het doet je denken aan hen met hun tere zielen en wat ze mee moesten maken. Het is een bijzonder, liefdevol, en evenzo schokkend verhaal van Hetty Werkendam, een jong meisje dat uitgroeit tot een steunpilaar van de menselijkheid te midden van de onmenselijkheden in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Zij zit in eerste instantie samen met de oudere Margot en Anne Frank in de kinderbarak, maar weet te overleven. Hetty neemt de zorg van ongeveer veertig ondervoede, doodongelukkige kinderen op zich. Het verhaal is waar gebeurd en de gruwelijkheden zijn nauwelijks voor te stellen, en dat een ware heldin zich onder deze omstandigheden ontpopt is iets zo tragisch dat het toch fijn is. Een verhaal dat indruk maakt, waar je stil van wordt.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over concentratiekampen
  • duistere waargebeurde verhalen

Details:

Auteur(s)Hetty E. Verolme
UitgeverijOmniboek
Vertaler(s)Roelof Posthuma
ISBN9789401903240
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's234
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3046 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten