De kleine Roemeense die nooit glimlachte-   eReader eBook

Lola Lafon • eBook eci.be lezers

€ 11,99

Direct downloaden

De kleine Roemeense die nooit glimlachte is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ze was als een elfje, de kleine Roemeense turnster die de wereld veroverde in de jaren van de Koude Oorlog. Een wonderkind uit een land dat daarvoor alleen bekend stond om haar dictator en Dracula. Geroemd om haar sierlijkheid en perfect uitgevoerde bewegingen haalde ze de hoogste score ooit tijdens de Olympische Spelen. Een ongekende prestatie waar zelfs het scorebord niet op berekend was. Ze groeide uit tot een idool en werd in eigen land het symbool van het succes van het communisme. Maar op een dag groeide de kleine fee op en veranderde het meisje in een vrouw. Sportcommentatoren betreurden de transformatie van hun idool, en hoewel de medailles nog bleven komen, begon haar mythische waarde af te nemen.

De kleine Roemeense die nooit glimlachte is het verhaal van Nadia Comaneci die ondanks haar verbetenheid en discipline door haar lichaam en de buitenwereld verraden werd. Met bravoure en in een wervelende stijl ondervraagt Lola Lafon een wereld die kleine meisjes graag klein houdt uit angst dat ze hun magie verliezen.

Dit boek in de pers

De geweldige turnster moest vooral een Lolita blijven  
NRC  

Hartverscheurend zijn de verhalen van deze sportlegende.  
De Telegraaf  

De kleine Roemeense die nooit glimlachte is een verhaal over sierlijkheid dat zelf ook sierlijk is.  
Le Monde  

Een sprookje dat ons betovert.  
ELLE  

Het boek leest als een poëtische, aangrijpende roman.  
De Tijd  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Intrigerend en sierlijk geschreven tijdsbeeld

De sport turnen heeft me eigenlijk nooit wezenlijk geïnteresseerd. Misschien wel uit frustratie; mijn zusje was er zeer bedreven in en liet op familiefeestjes regelmatig haar kunsten zien. De brug, de spagaat, de split. Oefeningen waar ik als een houten klaas naast stond, niet lenig als ik ben. En dus begon ik wat sceptisch aan dit verhaal over de Roemeense turnster Nadia Comaneci. Die scepsis verdween al na enkele pagina’s. Het boek vertelt op zwierige wijze over het leven en de carrière van een wonderkind dat -nadat ze zegeviert tijdens de Olympische Spelen in 1976- het symbool van communistisch succes wordt. Totdat ze van meisje verandert in een vrouw en daarmee te groot wordt voor turnen en omstreden raakt door haar vermeende banden met het communistische regime. Het boek is in een interessante stijl opgesteld; de schrijfster laat de turnster fictief commentaar geven op de veelal korte hoofdstukken. Al met al levert dat een intrigerend en sierlijk geschreven tijdsbeeld op.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over dictaturen
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Lola Lafon
UitgeverijSignatuur
ISBN9789044973372
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's264
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1043 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten