De Krimoorlog of de vernedering van Rusland-   eReader eBook

Orlando Figes • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De Krimoorlog of de vernedering van Rusland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Meeslepende geschiedenis van een vergeten oorlog In het midden van de negentiende eeuw was de Krim het toneel van een gruwelijke strijd die minstens 800.000 levens eiste. Op en rond het grote schiereiland trok een machtige coalitie van Britse, Franse en Turkse troepen ten oorlog tegen het Russische leger, gedreven door het angstbeeld van een Rusland dat heer en meester zou worden in een gebied dat zich uitstrekte van de Balkan tot de Perzische Golf. Het nieuwe boek van Orlando Figes is een even boeiend als huiveringwekkend relaas over de Krimoorlog (1853-1856). Figes gaat uitgebreid in op de militaire en politieke verwikkelingen, maar besteedt daarnaast veel aandacht aan het leven op de Krim en aan de cultuur die in het strijdgewoel teloorging. Aan de hand van een schat aan fascinerende bronnen vertelt hij op meeslepende wijze over de bloedige strijd en over de zware slag die Rusland werd toegebracht. 'De Krimoorlog () voldoet aan de eisen van een briljant boek. Het weet de aanvankelijk matig geïnteresseerde lezer van meet af aan te boeien en soms zelfs mee te slepen. Figes is een voortreffelijk schrijver en heeft bovendien Russische archieven kunnen raadplegen die voor zijn voorgangers nog gesloten waren.' Trouw '() die stijl die net als in eerder werk kristalhelder en meeslepend is, op het bedwelmende af ().' De Volkskrant 'Met zijn nieuwe boek () ontrukt de Engelse historicus Orlando Figes dit conflict op magistrale wijze aan de vergetelheid. Aanloop, verloop, afloop: Figes beschrijft en analyseert het allemaal even goed.' NRC Handelsblad 'Figes lezen is een genot. Zijn stijl is meeslepend, het tempo is strak, zijn ontleding is haarscherp en zijn standpunten zijn uitdagend. De Krimoorlog is een voltreffer.' De Morgen

Dit boek in de pers

[…] fenomenale geschiedschrijving […]. Figes brengt het voorspel, het verloop en de finale van de gruwelijke Krimoorlog bloedstollend in kaart.  
VRIJ NEDERLAND  

Aan zijn kristalheldere stijl, zijn vermogen om te ontroeren en topzware materie levendig en begrijpelijk te verwoorden, kunnen zijn vijanden niet tippen.  
De Volkskrant  

Met zijn nieuwe boek […] ontrukt de Engelse historicus Orlando Figes dit conflict op magistrale wijze aan de vergetelheid. Aanloop, verloop, afloop: Figes beschrijft en analyseert het allemaal even goed.  
NRC  

Figes lezen is een genot. Zijn stijl is meeslepend, het tempo strak, zijn ontleding is haarscherp en zijn standpunten zijn uitdagend. De Krimoorlog is een voltreffer.  
De Morgen  

Een meesleepend en huiveringwekkend boek.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Het ultieme verslag van de korte, maar zeer belangrijke Krimoorlog

De Krimoorlog is niet één van de standaard oorlogen die worden behandeld op de Middelbare school. Wat eigenlijk heel raar is, want het was een hele belangrijke tijd. De oorlog, die van 1853 tot 1856 duurde, raakte zowel Rusland als Frankrijk, Engeland en Turkije. Het was een van de eerste “moderne” oorlogen, waarbij ontzettend veel doden zijn gevallen. Figes beschrijft alles met liefde en zorg, en schroomt niet zijn cultureel analytische visie los te laten. Na het lezen van dit boek ben ik eigenlijk zwaar verbaast dat ik hier niets over heb gehoord in mijn geschiedenisles, want de Krimoorlog is echt zeer belangrijk geweest voor de hele wereld. Dus als je jezelf een beetje wil opleiden (bijspijkeren wat ze je niet hebben verteld in de geschiedenisles), lees dan dit boek!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • leerzame boeken
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Orlando Figes
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046810088
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's672
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte14001 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieRainbow paperback
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten