De kruistocht-   eReader eBook

Gianluigi Nuzzi • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De kruistocht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Er woedt een oorlog binnen de katholieke kerk. Aan de ene kant staat paus Franciscus, die met zijn sobere levensstijl zijn sterke boodschap onderschrijft: één kerk voor iedereen, arm of rijk. Aan de andere kant is er de oude Curie, met zijn eindeloze vetes en oude en nieuwe lobby’s om bepaalde niet-zo-christelijke privileges te beschermen. Sommigen uit die oude garde zijn bereid alle middelen in te zetten om aan de macht te blijven. Als hij de strijd tegen corruptie, intimidatie en chantage verliest, zal paus Franciscus waarschijnlijk het veld ruimen, net als zijn voorganger. Op basis van vertrouwelijke informatie – waaronder zeer geheime documenten uit het Vaticaan zelf – beschrijft Nuzzi op bijzonder meeslepende wijze hoe Franciscus schoon schip wil maken en wie daarbij zijn vijanden zijn. De kruistocht laat zien op welke manier Franciscus het Vaticaan probeert te hervormen om het voor eens en voor al te bevrijden van de overweldigende corruptie die de katholieke kerk vanouds lijkt aan te kleven. De kruistochtis een verbijsterend boek dat iedere lezer zal choqueren.

Dit boek in de pers

‘Franciscus woont in een bescheiden vertrek van 40 vierkante meter’, zegt de Italiaanse auteur Gianluigi Nuzzi. ‘De kardinalen wonen nog steeds in riante villa’s – gratis, dat spreekt.’ In zijn jongste boek, De kruistocht, beschrijft hij de strijd van een hervormingsgezinde paus, die komaf wil maken met de onvoorstelbare graaicultuur in het Vaticaan. ‘De werkelijkheid is nog veel gortiger.’  
De Standaard  

Paus Franciscus wilde orde op zaken stellen binnen het Vaticaan. Lees over de schandalen en de weerstand tegen hervormingen.  
NRC  

Paus Franciscus heeft een zware dobber aan zijn strijd tegen corruptie in Vaticaanstad. Kardinalen en andere hooggeplaatsten werken hem tegen. De Italiaanse onderzoeksjournalist Gianluigi Nuzzi duikelde explosief materiaal op.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over corruptie
  • intelligente non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Gianluigi Nuzzi
UitgeverijBalans
Vertaler(s)Manon Smits
ISBN9789460031250
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's235
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte718 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten