De laatste man in de toren-   eReader eBook

Aravind. Adiga • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aan wie je het ook vraagt in Bombay, iedereen zal zeggen dat Toren A helemaal pucca is. Het gebouw is dan wel omringd door sloppenwijken en er razen ook continu vliegtuigen over, toch is het al vijftig jaar lang pucca. Maar Bombay is veranderd in die lange tijd, en niet alleen van naam. Mumbai is nu een stad in ontwikkeling, bevolkt door welvarende Indiërs die in het buitenland steenrijk zijn geworden.

Wanneer projectontwikkelaar Dharmen Shah de bewoners van Toren A probeert uit te kopen om er luxueuze appartementen te bouwen, is zijn bod meer dan genereus. Maar lang niet iedereen accepteert het bod: velen wonen al hun hele leven in het gebouw en zijn bovendien op leeftijd. De spanningen tussen de doorgaans zo beleefde bewoners van Toren A komen tot een kookpunt wanneer ze een voor een toch voor het geld zwichten, behalve de halsstarrige leraar Masterji. Het wordt steeds duidelijker dat het gevaarlijk is om Shah ook maar iets te weigeren en als de deadline voor de verkoop nadert, veranderen Masterjis buren in vijanden, en zijn vrienden in samenzweerders.

Dit boek in de pers

Wervelend portret van Mumbai. Met de vinnigheid en wendbaarheid van een autoriksja beweegt Adiga zich door de stad, die hij in knappe details weet te vatten.  
De Standaard  

Een veelzijdige roman. Adiga schrijft vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Alles wat goed was aan het debuut is er weer, maar dan vanuit het andere, bredere perspectief. (...) De laatste man in de toren toont de gevolgen van de onpersoonlijke economische groei. Een groei die belangrijk is voor India, maar die ook ten koste gaat van individuen en die weinig tot niets oplevert voor de armste mensen  
NRC  

Het is niet overdreven Mumbai de ware hoofdpersoon te noemen van deze veelkleurige, met talloze subplots dooraderde roman. In veel opzichten is De laatste man in de toren ook een Dickensiaanse roman: breed van opzet, gedreven in zijn streven sociale misstanden aan de kaak te stellen. Met deze wervelende stadsroman heeft Aravind Adiga de belofte van zijn debuut De witte tijger overtuigend ingelost.  
De Volkskrant  

Adiga laat opnieuw zien dat hij geen eendagsvlieg is. (...) Scherpzinnige en ook kleurrijke roman over het nieuwe India.  
De Telegraaf  

Al heeft Adiga een scherp oog voor de kloof tussen arm en rijk, de grote kracht van deze roman is dat hij zijn stilistische en satirische talent paart aan gevoel voor nuance. (...) Hier is een schrijver aan het woord die niet preekt, maar toont en je je eigen conclusies laat trekken. Het maakt zijn visie op modern India er alleen maar complexer, rijker en overtuigender door.  
Het Parool  

Het boek barst uit zijn voegen van de kleurrijke, levendige beschrijvingen (...) Dit is India zoals het er uit zou kunnen zien in een film. De roman schreeuwt om een verfilming (...) Een uit het leven gegrepen huisvestingsdrama omgevormd tot een universeel David en Goliath verhaal. Een menselijk verhaal bovendien: de good guys zijn geen heiligen, de bad guys niet volkomen slecht  
Trouw  

De laatste man in de toren is een spannend verhaal, met een sociaal-realisme en vitaliteit die herinneringen oproepen aan het beste werk van Charles Dickens.  
Elsevier  

Een epische roman. (...) Adiga zet de middelmatigheid van de mens scherp neer.  
Nu.nl  

En dan lees ik De laatste man in de toren. En lees ik hoe gemakkelijk mensen van brave lieden kunnen veranderen in monsters. Prachtig.  
Esquire  

Zo weet Adiga in een wervelende vertelling, die met recht het predikaat 'dickensiaans' draagt, je te vermaken met de vaart, de emoties en de kleurenrijkdom van een Bollywoodfilm, maar tegelijkertijd confronteert hij je met het morele landschap van je leven. Hoe zo'n boek heet? Zullen we het etiket 'meesterwerk' doen?  
Dagblad De Limburger  

Vlijmscherp. De grote kracht van De laatste man in de toren zit niet in het efficiënte plot, al is de roman daardoor een echte pageturner. Adiga overtuigt door de subtiele manier waarop hij zijn personages tot leven brengt. Alsof Charles Dickens door Mumbai loopt en een bouwsoap in elkaar draait, met de voortdurend stinkende open riolen in de belendende sloppenwijken als extraatje.  
De Pers  

Adiga schept een spannend verhaal, onvergetelijke personages en een scherp portret van een rap veranderende miljoenenstad.  
ELLE  

De laatste man in de toren is een onvergetelijk portret van het leven in een snel veranderende wereldstad, en de kleurrijke personages sluit je voor altijd in je hart. Nu hoort hij helemaal tot onze favorieten!,  
JAN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over economie
  • romans

Details:

Auteur(s)Aravind. Adiga
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023466406
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte939 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten