De lente van Kasper Meier-   eReader eBook

Ben Fergusson • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

IJzingwekkende thriller over de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog

Tussen de ruïnes van het door de oorlog verwoeste Berlijn is Kasper Meiers grootste zorg overleven. Door te ruilen en te handelen op de zwarte markt probeert hij genoeg eten voor zichzelf en zijn oude vader bij elkaar te sprokkelen. Dan staat Eva opeens voor zijn deur. Ze vraagt om hulp bij de zoektocht naar een Britse soldaat die haar vriendin zwanger zou hebben gemaakt. Als Kasper zijn medewerking weigert, dreigt Eva al zijn geheimen te onthullen en sleurt ze hem mee in een sinistere klopjacht op de Britse soldaten.

Ben Fergusson is schrijver, redacteur en vertaler. Zijn korte verhaal Berlijn stond op de shortlist van de Bridport Prize en hij werd door Sarah Waters geprezen om zijn 'prachtige en nauwkeurige proza'. Ben Fergusson woont in Londen, maar schreef zijn debuut De lente van Kasper Meier in Berlijn, waar hij vier jaar woonde en werkte.


Reviews & recensies

Aangrijpend, ijzersterk verhaal en een ambitieus debuut!

De nieuwbakken Engelse thrillerauteur Ben Fergusson (1980) is niet alleen schrijver, hij is ook redacteur, kunstuitgever en vertaler. Zijn eerste thriller, De lente van Kasper Meier, schreef hij tijdens een vierjarig verblijf in Berlijn. Berlijn is in 1946, zo vlak na de Tweede Wereldoorlog, nog slechts een ruïne en een troosteloze stad vol puinsteen. Daar woont Kasper, een vijftiger en homo, samen met zijn oude vader. Kasper is een expert op de zwarte markt en kan op die manier zichzelf en zijn vader van voldoende voedsel voorzien om te overleven. Als een duvel uit een doosje staat plots de jonge Eva voor de deur. Ze zoekt hulp om een Britse oorlogspiloot op te speuren, hij zou haar vriendin bezwangerd hebben. Ze weet dat Kasper sterk is in het zoeken naar personen; hij weigert echter elke medewerking, dus chanteert Eva hem en dreigt zijn geheimen openbaar te maken. Zowel Kasper als Eva worden met hun onrustige verleden geconfronteerd. Hun leven is uiterst fragiel en ze raken verstrikt in een web van chantage, bedrog en verraad. Hun credo en die van De lente van Kasper Meier: Houd iedereen nauwgezet in de gaten en vertrouw vooral niemand! Deze ondertoon weerklinkt werkelijk in het hele verhaal. Het boek gunt je een kijkje achter de schermen van de naoorlogse stad Berlijn, waar niets is wat het lijkt. Dit is vooral bijzonder omwille van het sterke en beeldende verhaal. Ferguson typeert zijn twee hoofdkarakters op sublieme wijze, hij ontleedt Kasper in flinterdunne schijfjes. Na het lezen van deze historische thriller is al snel duidelijk dat de schrijver een volwaardig thrillerauteur is; Ferguson bulkt van het schrijftalent en mag terecht op de voorgrond treden. De lente van Kasper Meier is een aangrijpend, ijzersterk verhaal en een ambitieus debuut.

Bekijk alle reviews van Sander Verheijen | Crimezone 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over de Tweede Wereldoorlog
  • verzwegen zaken

Details:

Auteur(s)Ben Fergusson
UitgeverijThe House Of Books
Vertaler(s)Myriam Schulze
ISBN9789044343243
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's310
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte840 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten