De levenden herstellen-   eReader eBook

Maylis de Kerangal • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De levenden herstellen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na een fanatieke sessie golfsurfen aan de Normandische kust rijdt op een koude winterochtend het bestelbusje van drie jonge surfers tegen een betonnen mast. De negentienjarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar de intensive care van het ziekenhuis vervoerd, waar de dienstdoende arts constateert dat hij hersendood is. De levenden herstellen volgt de wederwaardigheden van Simons hart van het moment van het ongeluk tot het punt waarop het, exact vierentwintig uur later, via stroomschokken aan het kloppen wordt gebracht in de borstkas van de zieke Claire Méjan, literair vertaalster in Parijs en moeder van drie zoons.

Maylis de Kerangal kruipt dicht onder de huid van alle naaste betrokkenen: Simon zelf, zijn ouders, zusje en vriendin, de verpleger Thomas Rémige die de getraumatiseerde ouders tot toestemming voor orgaandonatie hoopt te brengen, de arts Pierre Révol, de hartpatiënte Claire, en de chirurgen en verpleegsters die de transplantatie uitvoeren.

De levenden herstellen zet ons aan het denken over kwesties als lichaam en geest, onze verantwoordelijkheid jegens onze medemens, en over de vraag waar het leven eindigt en hoe we ons verzoenen met de dood. De Kerangal geeft hierop een prachtig antwoord met haar liefdevolle, diep doorvoelde beschrijvingen van de levenden in dit verhaal.

Dit boek in de pers

In haar nieuwe zinderende roman duikt de Franse schrijfster in de wereld van de orgaandonaties. In melodieuze zinnen weet ze je samen met haar personages in een roes te brengen. ... Uiteindelijk beland je, net als de surfers in de vroege kou, weer op het strand, waar de golf van de vertelling je bruisend op de kiezels smakt. Dat de roes van dit verhaal ook in de Nederlandse vertaling overeind blijft, is de grote verdienste van de vertalers.  
NRC  

Maylis de Kerangal schreef met De levenden herstellen een meeslepend en genereus boek over mensenwerk in het grensgebied van leven en dood. Ook de beide vertalers hebben uitstekend werk geleverd, zich grondig verdiept in het medische vocabulaire, en een mooi Nederlands equivalent gevonden voor het beeldende Frans van de schrijfster. ... De lezer blijft, aan het eind van het boek, met een brok in de keel achter.  
Trouw  

Alsof je er zelf bij bent en voor die moeilijke keuze staat.  
Marie Claire  

De Kerangal baant een pad tussen hallucinatie en wetenschap. Ze vertelt in rijke, suggestieve taal over rouw en verlies, maar ook over hoop en nieuwe mogelijkheden.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over mensen in coma
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Maylis de Kerangal
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Jan Pieter van der Sterre, Reinhilde Ghoos
ISBN9789023492054
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's214
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1055 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten