De man die tweehonderd keer ontsnapte-   eReader eBook

Horace Greasley, Ken Scott • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Horace is pas twintig als Hitler in 1939 Tsjechoslowakije en Polen bezet. Hij neemt dienst in het Engelse leger en wordt in mei 1940 krijgsgevangen gemaakt. Na een gruwelijke reis belandt hij in een Duits werkkamp in Polen. Ontsnappen is onmogelijk vanwege de geïsoleerde ligging van het kamp. Dan ontmoet Horace de zeventienjarige tolk Rosa uit Silezië en wordt meteen verliefd. Hij wil Rosa zo vaak mogelijk zien en breekt 's nachts uit om in de vroege ochtend weer terug te keren naar zijn barak. Keer op keer tarten Horace en Rosa het noodlot uit naam van de liefde.

Dit boek is gebaseerd op een nog niet eerder verteld, waargebeurd verhaal; op informatie van ooggetuigeverslagen en meer dan honderd uur interviews. Het is een getuigenis over oorlogsgeweld, heldenmoed, en hoe liefde kan bloeien in de meest onmogelijke situaties.


Reviews & recensies

Een onvoorstelbaar maar waargebeurd oorlogsverhaal

Het waanzinnige levensverhaal van Horace Greasley en zijn krijgsgevangenschap tijdens WOII. Op 25 mei 1940 werd de 21-jarige Britse soldaat Horace 'Jim' Greasley door de Duitsers opgepakt. Na een gruwelijke reis, die hij ternauwernood overleefde, belandde hij in een Duits werkkamp in Polen. Daar werd Greasley verliefd: op de 17-jarige Rosa Rauchbach, die als tolk voor de Duitsers werkte. Omdat hij Rosa zo vaak mogelijk wilde zien, maakte Greasley er een gewoonte van om keer op keer, soms wel twee of drie keer per week, uit het kamp te ontsnappen, en telkens in de vroege ochtend weer terug te keren. Daarbij smokkelde hij ook voedsel voor zijn medegevangenen naar binnen en later, tegen het einde van de oorlog, zelfs radio-onderdelen - zodat in het kamp naar de nieuwsuitzendingen van de BBC kon worden geluisterd. Pas op 89-jarige leeftijd besloot Greasley zijn onvoorstelbare verhaal te publiceren. Hij vertelde het hele verhaal aan ghostwriter Ken Scott die het op prachtige en inspirerende wijze het verhaal aan de wereld vertelt. Origineel, grappig en hartverwarmend. Een wonderbaarlijk boek om in één keer uit te lezen. Een persoonlijk verhaal van overwinning in een verschrikkelijke tijd.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over ontsnappingen
  • lekker leesvoer

Details:

Auteur(s)Horace Greasley, Ken Scott
UitgeverijThe House Of Books
Vertaler(s)Annemarie Lodewijk
ISBN9789044343823
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's277
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1542 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten