De man van Manhattan-   eReader eBook

Daniëlle Hermans • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In De man van Manhattan laat Daniëlle Hermans zien wat de consequenties zijn als angst een land regeert. Hiermee schetst ze een actueel portret van Nederland in een ijzersterk what if-scenario.

Al jaren is de Amerikaanse historicus Donald Christie bezig met zijn levenswerk: het ontcijferen van twaalfduizend zeventiende-eeuwse documenten. Dit unieke archief bevat materiaal dat de ontdekking en kolonialisatie van Manhattan door de Hollanders beschrijft.
Als Donald Christie tijdelijk in Nederland verblijft, krijgt journaliste Kes van Buren de opdracht een artikel over hem te schrijven. Het contact verloopt de eerste dagen moeizaam, maar langzamerhand raakt Kes steeds meer gefascineerd door het project waar Donald aan werkt. Dan verongelukt hij. Kes raakt ervan overtuigd dat iemand hem wilde tegenhouden. Tijdens haar onderzoek stuit ze op een verborgen deel van de geschiedenis van Manhattan dat te maken heeft met Peter Stuyvesant, de man die de Nederlandse kolonie met harde hand bestuurde. Als die informatie in verkeerde handen valt, kan dit een machtsstrijd tussen Nederland en Amerika teweegbrengen die zijn weerga niet kent. En Kes is niet de enige die dit weet...

Dit boek in de pers

Spannend boek [...]. Zonder belerend te worden, legt Hermans de geschiedenis van de kolonie helder uit. Met een logisch plot vol onverwachte wendingen weet Hermans te boeien tot het onverwachte einde.  
Algemeen Dagblad  

In een goed opgebouwd geheel, met veel interessante historie rondom het ontstaan van Manhattan, heeft Daniëlle Hermans een strak verhaal aan het papier toevertrouwd.  
Hebban.nl  

Ook haar [Hermans] nieuwe boek mag er wezen. Een spannend relaas over een Amerikaanse historicus, die bezig is documenten te ontcijferen die betrekking hebben op Nieuw Amsterdam.  
Historisch Nieuwsblad  

Daniëlle Hermans voorliefde voor de Nederlandse geschiedenis en detectives laat zich prima vertalen naar haar boeken. [...] Het onderwerp is goed gekozen en het leest prettig.  
De Gooi- En Eemlander  

Hermans klutst verleden en heden op meer dan vaardige wijze door elkaar  
Dagblad Van Het Noorden  

De man van Manhattan heeft een ingenieuze plot en kent veel perspectiefwisselingen. De vele personages die het verhaal vertellen, lijken in eerste instantie voor verwarring te zorgen. Maar ze laten vervolgens de spanning tot ongekende hoogte stijgen. Het is een kunstig opgebouwd boek met voor een thriller verrassend veel lagen. [...] Dankzij de vlotte pen van Danielle Hermans is De man van Manhattan een echte pageturner en een ge(s)laagde historische thriller. Kortom, een boek dat zich niet makkelijk laat wegleggen.  
BOEK  

Details:

Auteur(s)Daniëlle Hermans
UitgeverijA.W. Bruna Uitgevers
ISBN9789044962659
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte672 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten