De meisjes-   eReader eBook

Emma Cline • eBook eci.be lezers

€ 4,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

De meisjes is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.

De meisjes is een trefzeker debuut, een klassieke coming of age-roman over een meisje dat hunkert naar liefde en erkenning, en een overtuigend verhaal over de werking van macht.

Dit boek in de pers

Is Emma Cline de nieuwe Donna Tartt? Of ligt de belangstelling voor haar duur betaalde debuut De meisjes aan het sensationele onderwerp? Cline liet zich inspireren door de vrouwen rond sekteleider en seriemoordenaar Charles Manson.  
De Standaard  

Emma Cline schrijft met 'De meisjes' hét debuut van 2016  
De Morgen  

81 is hij alweer, maar Charles Manson en zijn in Family-verband georganiseerde gruwelen blijven tot de verbeelding spreken: op zijn verhaal is nu ook ‘De meisjes’, het ontzagwekkende debuut van de Amerikaanse Emma Cline, losjes gebaseerd.  
Humo  

Emma Cline is een waanzinnig goede schrijver. Je kunt de personages in de roman haast aanraken en ruiken, zo waarachtig zijn ze.  
NRC  

De meisjes gaat niet zozeer over één geweldadige nacht, als over de schade die we onszelf en elkaar kunnen toebrengen in ons verlangen ergens bij te horen.  
Publishers Weekly  

De meisjes heeft niet alleen een sensationeel onderwerp, maar is ook in fonkelende zinnen geschreven.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek ebooks

Dé literaire gebeurtenis van het jaar in de VS, het boek waar twaalf uitgevers om vochten. Een betoverend en onthutsend boek, dat in geen enkele vakantiekoffer mag ontbreken.

De jonge Amerikaanse schrijfster Emma Cline (1989) raakte als puber gefascineerd door Charles Manson en zijn sekte, die in 1969 aan het moorden sloeg: hoe konden de jonge vrouwen in zijn ‘family’ tot zulke gruwelijke daden in staat zijn? Dit waanzinnig goed en levensecht beschreven ‘De Meisjes’ is duidelijk door deze geschiedenis geïnspireerd. Hoofdpersoon Evie, inmiddels van middelbare leeftijd, blikt terug op haar jeugd. Je leest hoe zij zich als puber van veertien jaar aansloot bij een groep meisjes die in de ban was van sekteleider Russell Hadrick. Ongelukkige meisjes, op zoek naar liefde, vrijheid en erkenning. Wie was er nou niet ongelukkig als puber? Emma Cline tekent met een messcherpe precisie en verrassende psychologisch inzicht een prachtig portret van een generatie. Een briljante debuutroman.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over communes
  • literaire duisternis

Details:

Auteur(s)Emma Cline
UitgeverijLebowski
Vertaler(s)Tjadine Stheeman
ISBN9789048826155
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's241
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3040 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten