De moeder van Ikabod-   eReader eBook

Maarten 't Hart • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

De moeder van Ikabod is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wereld van 't Hart in achttien verhalen

In het Duitse blad Der Spiegel werd Maarten 't Hart getypeerd als een 'wunderbar altmodischer Erzähler'. In deze sterk autobiografische verhalen blijkt die wonderbaarlijke, ouderwetse vertelkunst bij uitstek geschikt om de dwaasheid en absurditeit van het moderne leven te betrappen. Ogenschijnlijk alledaagse gebeurtenissen zoals de verkoop van een huis, een plechtige uitvaart, een kerkdienst, een ontmoeting op een treinstation, een bezoek aan de markt of een casino pakken tragikomisch uit. Of soms juist beklemmend, zoals in 'De buitendeur' of 'De stiefdochters van Stoof'. Toch overheerst in alle verhalen een lichte toon; ze laten zien dat het leven in feite een klucht is die helaas een enkele keer in een tragedie kan ontaarden.

'In al die verrassend spannende en trouwens ook nogal geestige verhalen staat iets op het spel.' Janet Luis in NRC Handelsblad

'Waarom heeft 't Hart niet al lang geleden de P.C.Hooftprijs gekregen?' Arie Storm in Het Parool

Dit boek in de pers

Met de verhalenbundel De moeder van Ikabod revancheert Maarten ’t Hart zich voor zijn laatste roman,Magdalena. Al zou je hem graag eens echt iets crimineels zien doen.  
De Standaard  

Ernst en humor, plechtige woorden en straattaal, daar zijn ze weer in de nieuwe verhalenbundel van Maarten ’t Hart. En steeds die vanzelfsprekende eigenzinnigheid.  
NRC  

't Harts gelatenheid is zijn handelsmerk, net als het romantische terugblikken, de licht melancholische ondertoon, en ja, die verrukkelijke beschrijvingen van het weer zo nu en dan, of af en toe een loofrijk laantje.  
De Volkskrant  

Waarom heeft ‘t Hart niet al lang geleden de P.C.Hooftprijs gekregen?  
Het Parool  

Het is niet dat je er van moet houden, van dit kostelijke proza, want dat is makkelijk. Het is eerder: je moet bereid zijn door de auteur met uitgestreken gelaat een gulle kruiwagenlading kolder over je heen gekieperd te krijgen.  
Vrij Nederland  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Heerlijke verhalenbundel, met soms hilarische taferelen. Monter opgediste, ongeloofwaardige of op zijn minst kleurrijk vertekende belevenissen. Goed voor leesplezier met een grote glimlach.

Eindelijk! Maarten ’t Hart heeft weer een verhalenbundel geschreven. Zijn trouwe fans hebben hier lang op moeten wachten. De vorige bundel, De Unster, dateert van 1989. Ik ben al jaren een groot fan van deze schrijver in wiens oeuvre een aantal thema’s steeds terugkeren. Zijn gereformeerde jeugd en een vader die grafmaker was. Maar ook zijn liefde voor klassieke muziek en zijn kennis van biologie. Maar bovenal is het ’t Harts gevoel voor humor, waar ik het meest van geniet. Hilarisch is in deze bundel het verhaal waarin de auteur wordt verwisseld met zijn collega en voornaamgenoot Biesheuvel, die in 2006 de PC Hooftprijs won. Vaak neemt hij een lijdzame houding aan, maar hij kan ook heel romantisch terugblikken. Zijn verhalen zijn soms melancholisch, maar ook kolderiek. De prachtige beschrijvingen van de natuur maken dit boek weer compleet.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over jeugdherinneringen
  • korte verhalen over de condition humaine

Details:

Auteur(s)Maarten 't Hart
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029505673
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's205
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1443 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten