De naakte rechter-   eReader eBook

Harry Lensink, Marian Husken • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De naakte rechter is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nederlandse rechters worden voor het leven benoemd. Toch overwoog de afgelopen vijf jaar een kwart van hen te stoppen. Hun autoriteit kalft af, de werkdruk neemt toe en in de media wordt de kritiek van politici en veeleisende burgers steeds verder uitvergroot: rechters zijn te soft, te links, ze geven te lage straffen of doen onbegrijpelijke uitspraken. In De naakte rechter spreken magistraten openhartig over hun werk, of het nu gaat om het Wilders-proces of een eenvoudige echtscheiding, de Facebook-moord of de macht van Europa. Ze gaan in op de dagelijkse praktijk, de effecten van de bezuinigingen, de druk van de media, de politieke bemoeizucht en de laatste ontwikkelingen in de rechtspraak, zoals het spreekrecht voor slachtoffers en de steeds hoger wordende straffen. Om de woorden van de rechters te wegen duiken de auteurs ook in de geschiedenis, waarbij ze putten uit eerdere Vrij Nederland-enquêtes onder magistraten. Samen met de openhartige interviews geeft dat een uniek beeld van de Nederlandse rechter. `We zitten niet in een ivoren toren, maar in een glazen huis.'

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Alles over de rechterlijke macht en hun beslissingen in Nederland

Ik stond de afgelopen jaren met een mond vol tanden te kijken naar het proces van Wilders en de Facebook-moord. En volgens De naakte rechter ben ik niet de enige die stiekem (of juist niet stiekem) vraagtekens stelt bij de rechterlijke macht. Te lichte straffen, te zware straffen, of gewoon rare straffen, soms zijn de rechterlijke beslissingen voor mij onbegrijpelijk. Maar ook de rechters zelf zijn het zat. Marian Husken ging met hen in discussie over verschillende grote en kleine onderwerpen, waaronder de voorgenoemde zaak Wilders en de Facebook-moord. Iedere rechter heeft uiteraard zijn eigen visie, maar velen pleiten voor meer openheid en transparantie. Een bijzonder en belangrijk boek van justitiekenner Marian Husken, naakt en openhartig.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het rechtssysteem
  • verhalende non-fictie in stijl

Details:

Auteur(s)Harry Lensink, Marian Husken
UitgeverijBalans, Uitgeverij
ISBN9789460039546
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's167
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1076 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten