De naam van de roos-   eReader eBook

Umberto Eco • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

De naam van de roos is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is de laatste week van november 1327 in een welvarende abdij in het noorden van Italië. Broeder William Baskerville, een geleerde franciscaner monnik uit Engeland, komt als speciaal gezant van de keizer met een delicate diplomatieke opdracht naar Italië. Hij moet een ontmoeting organiseren tussen de van ketterij verdachte franciscanen en afgevaardigden van de paus. Al spoedig ontwikkelt zijn verblijf in de abdij zich echter tot een tijd vol apocalyptische verschrikkingen: zeven dagen en nachten zijn William en zijn metgezel Adson getuige van de wonderbaarlijkste en voor een abdij hoogst zonderlinge gebeurtenissen. Er worden zeven geheimzinnige misdaden gepleegd, die de muren van de ontoegankelijke, labyrintvormige bibliotheek met bloed besmeuren. Angstige geruchten gaan door de abdij; niet alleen de abt heeft iets te verbergen, overal worden sporen uitgewist. William, een voormalig inquisiteur, wordt door de onderzoekskoorts bevangen. De ontmaskering van de moordenaar gaat hem veel meer in beslag nemen dan de strijd tussen de keizer en de paus. Hij verzamelt aanwijzingen en ontcijfert manuscripten in geheimtaal. Steeds dieper dringt hij door tot de geheimen van de abdij. Het valt niet mee deze roman te benoemen. Is het een middeleeuwse kroniek, een detective, een ideologische sleutelroman of een allegorie? Wie één oog dichtknijpt en in het boek kijkt als in een ver verwijderde spiegel, zal in ieder geval gemakkelijk de monnikskappen en kardinaalsmijters uit de dagen van William verwarren met de moderne tekens van macht. Umberto Eco (1932) is een van de grootste schrijvers en denkers van deze tijd. Hij is beroemd geworden door zijn grote romans De naam van de roos, De slinger van Foucault, Het eiland van de vorige dag, Baudolino en De mysterieuze vlam van koningin Loana. Ook schreef hij De geschiedenis van de lelijkheid en De betovering van lijsten. 'Het bewijs dat een bestseller toch van superieure kwaliteit kan zijn.' Vrij Nederland 'Een roman zó vol fantasie en eruditie, als er weinige bestaan.' Elsevier 'virtuoos divertissement' NRC Handelsblad

Dit boek in de pers

Virtuoos divertissement.  
NRC  

Het bewijs dat een bestseller toch van superieure kwaliteit kan zijn.  
Vrij Nederland  

Een roman zó vol fantasie en eruditie, als er weinige bestaan.  
Elsevier  


Reviews & recensies

Wat Eco met woorden doet, kun je niet uitleggen."

'De naam van de roos' is zo'n literaire klassieker die je een keer in je leven móét gelezen hebben. Voor de taal - wat Eco met woorden doet kun je niet uitleggen - maar ook omdat het een echte belevenis is om je in deze roman te verdiepen. Er is de spannende verhaallijn natuurlijk, maar het boek is veel meer dan de perfecte whodunit. 'De naam van de roos' is een mix van cultuur en religie die je meeneemt op een trip doorheen de geschiedenis. We gaan er niet flauw over doen: het is geen boek om 'snel' tussendoor te lezen. En het duurt ook wel even om erin te komen - er zijn veel personages, dus noteren wie wie is, is handig om je draad niet te verliezen. Maar eens je vertrokken bent, kom je terecht in een thriller die zich afspeelt in een boeiend, duister tijdperk waarin dubbele bodems en religieuze verwijzingen nooit ver weg zijn.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over de Middeleeuwen
  • zachte taal, harde misdaad

Details:

Auteur(s)Umberto Eco
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044620900
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1225 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten