De nieuwe tsaar-   eReader eBook

Steven Lee Myers • eBook

€ 20,99

Direct downloaden

Gratis verzending

De nieuwe tsaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Steven Lee Myers volgde Vladimir Poetin van begin af aan op de voet als correspondent in Moskou voor The New York Times. In deze schitterende biografie (de eerste complete in de westerse wereld) ontrafelt Myers op heldere en evenwichtige wijze hoe Poetin het grootste land op aarde al vijftien jaar lang in zijn greep weet te houden, door zijn even meedogenloze als briljante manipulatie van de media, door het verdelen van macht, rijkdom en invloed over een kleine groep hondstrouwe jeugdvrienden uit St. Petersburg, door het genadeloos uitschakelen van elke vorm van oppositie, door terug te grijpen op de ideologie van het tsarenrijk en door de Russisch-orthodoxe kerk opnieuw tot steunpilaar van de staat te bombarderen. Poetin is in Rusland, ondanks alle massale protesten, mateloos populair, niet alleen onder bejaarden met nostalgie naar het communisme, maar juist ook onder jongeren. Na het bandeloze wildwestkapitalisme, de welig tierende misdaad en corruptie, de armoedeval en het internationale prestigeverlies die volgden op de ondergang van de Sovjet-Unie, wist Poetin in de ogen van veel Russen eindelijk orde op zaken te stellen. De nieuwe tsaar is een biografische tour de force. Myers ziet Poetin als een onberekenbare dictator met achtervolgingswaan die zich nauwelijks nog openstelt voor objectief advies en steeds meer in een isolement raakt. Dat hij onder andere in Zwitserland een privévermogen van naar schatting veertig miljard dollar heeft ondergebracht is in Rusland even geheim als de rest van zijn privéleven, waarover slechts bij toeval iets doordringt in de openbaarheid. De nieuwe tsaar leest als een spannende roman en is van groot belang voor iedereen die gefascineerd is door het verschijnsel Poetin en tevens voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van de wereld en de rol die het nieuwe brutale en agressieve Rusland daarin speelt. Steven Lee Myers schrijft al zesentwintig jaar voor The New York Times, waarvan zeven jaar als correspondent in Moskou. Hij woont in Washington. ‘De nieuwe tsaar is een adembenemende, rijk gedetailleerde biografie die op allesomvattende, bijna shakespeareaanse wijze verklaart waarom Poetin zich gedraagt zoals hij dat doet.’ Robert D. Kaplan ‘[…] even eerlijk als confronterend: Myers laat blijken zijn onderwerp door en door te kennen. […] Een bijzonder krachtig portret van een angstaanjagend machtige autocraat.’ Kirkus Reviews

Dit boek in de pers

[...] even eerlijk als confronterend: Myers laat blijken zijn onderwerp door en door te kennen. [...] Een bijzonder krachtig portret van een angstaanjagend machtige autocraat.  
Kirkus Reviews  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe kwam Putin aan de macht en wat wíl hij eigenlijk?

Steven Lee Myers heeft als journalist voor de New York Times jarenlang verslag gedaan vanuit Rusland. Deze nieuwe, zeer uitgebreide biografie van Vladimir Putin, 'De nieuwe tsaar', is een uitputtend werk van hoge kwaliteit. Hoe kwam Putin aan de macht en wat wil hij eigenlijk? In 1989 bluft kolonel Vladimir Putin om het KGB-gebouw in Dresden te beschermen tegen een mensenmassa. Omdat hij vanuit Moskou geen response kreeg, moest hij wel bluffen om te zorgen dat belangrijke documenten niet vernietigd werden. Putin zelf vindt dit verhaal geweldig, en het is voer voor de wetenschappers en biografen om erachter te komen wat Putin beweegt als absoluut heerser van Rusland. Op dit moment is Rusland in Oost-Oekraïne aanwezig en probeert het een actieve rol te spelen in de strijd in Syrië en de rest van het Midden-Oosten. Putin is een man die gelooft dat hij de personificatie is van stabiliteit en orde, onafhankelijkheid, autoriteit en macht. Maar dan blijft de vraag wat Putin precies wil. Probeert hij de Sovjetunie weer opnieuw te installeren? Of gaat het hem om olie en de macht die daarbij hoort? Dit is een fascinerende journalistieke biografie die helpt bij het begrijpen van een van de meest spraakmakende wereldleiders van deze eeuw.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over macht
  • dictatorische machthebbers

Details:

Auteur(s)Steven Lee Myers
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035143852
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte3551 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten