De nieuwsfabriek-   eReader eBook

Rob Wijnberg • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De nieuwsfabriek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Journalistiek is verworden tot een ordinaire nieuwsfabriek, waar kijkcijfers, lezersaantallen, advertentie-inkomsten en winstgevendheid gelden als onbetwiste graadmeters voor succes. De bedoeling is om burgers permanent gebiologeerd te houden met spectaculaire, vermakelijke of anderszins aandachttrekkende berichten, niet om inzicht te kweken in de wereld om ons heen. Van genociden in Afghanistan tot de nieuwste haardracht van Gordon: alles wordt zonder enige maatstaf van publiek belang de ether ingeslingerd, als krachtvoer in een kippenhok vol doelloos zappende nieuwsconsumenten. Of iets belangrijk is doet er niet toe, als er maar over gepraat wordt.

In De nieuwsfabriek fileert Rob Wijnberg de mechanismen achter deze aandachtseconomie. Op karakteristieke wijze legt hij de ware aard van de moderne nieuwsvoorziening bloot. Hoe ze in de ban is geraakt van doelgroepdenkers en marketeers. Hoe ze dwingt tot instant-opinies en visieloze politiek. En bovenal: hoe ze burgers ontmoedigt om na te denken. Wie De nieuwsfabriek heeft gelezen, zal nooit meer achteloos het journaal bekijken of een krant openslaan.

Dit boek in de pers

Een vlot geschreven overzicht van de pijnpunten van de hedendaagse informatieverspreiding door de massamedia.  
De Morgen  

Een scherpe analyse van de vaderlandse journalistiek, waarin de auteur zich kwetsbaar opstelt en openstaat voor kritiek.  
Trouw  

Heldere analyse.  
Elsevier  

De nieuwsfabriek biedt, zeker voor niet-journalisten, een boeiende kijk op het vakgebied.  
Leeuwarder Courant  

Interessant, informatief en absoluut tot de verbeelding sprekend.  
CUTTINGEDGE  

Details:

Auteur(s)Rob Wijnberg
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023477686
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte782 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten