De ochtendgave-   eReader eBook

A.F.Th. van der Heijden • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De ochtendgave is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sara bouwt de Vrede op een vijandelijk hoofdkussen.  

Nijmegen, 10 juli 1672. Als in de vroege morgen na de eerste huwelijksnacht van Caspar en Sara de troepen van Lodewijk XIV de stad innemen, verdwijnt de jonge bruid spoorloos. De vraag is: heeft zij haar ‘ochtendgave’ bij Caspar achtergelaten of juist meegenomen naar een onbekende bestemming?
Caspar begint een radeloze zoektocht. Zes jaar later, op de dag dat de Vrede van Nijmegen getekend wordt, vindt hij zijn bruid terug in de tijdelijke Franse ambassade als maîtresse van markies Caloyanni. Wat was al die tijd haar werkelijke rol? Nu de vrede een feit is, wil Sara zo gauw mogelijk terug naar haar oude leven – maar of de bedrogen Caloyanni dit over zijn kant zal laten gaan?

Dit boek in de pers

De Ochtendgave, de roman rond de Vrede van Nijmegen die deze dinsdag uitkomt, is de eerste historische roman van A.F.Th. van der Heijden. Toch is het een echte A.F.Th., met een ingenieus plot over een driehoeksverhouding tegen de achtergrond van enkele ingrijpende gebeurtenissen.  
DE GELDERLANDER  

De historische roman wordt een historische thriller. (...) Van Der Heijden ontroert ook, tussen al het spektakel door.  
Het Parool  

We zitten helemaal in het universum van Van der Heijden, bij wie de plastiek weer uiterst fysiek is, en die altijd een aandachtig oog en een fluwelen formule paraat heeft voor de vuilste details.  
De Volkskrant  

In zijn nieuwe, historische roman De ochtendgave weet A.F.Th, van der Heijden het zeventiende- en achttiende-eeuwse verleden welsprekend op te roepen.  
NRC  

De ochtendgave is een pageturner vol pittige verwikkelingen  
De Morgen  

Een schrijver die verbeelding in het kwadraat schept.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Meesterlijke roman over bedrog.

Het was de eerste keer dat A.F.Th. zich aan een historische roman waagde. Hij schreef De Ochtengave in opdracht van de gemeente Nijmegen. A.F.Th. begon eraan in 2009, maar de dood van zijn zoon Tonio weerhield hem ervan om het verhaal af te maken. Eerst moest de magistrale rouwroman Tonio geschreven worden, en pas daarna was er weer plek in zijn hoofd om zich toe te leggen op het verhaal van de verdwenen bruid van Caspar Sonmans. Het verhaal plaatst je meteen midden in de geschiedenis. De details, de sfeer, de personages... alles klopt. Je voelt dat A.F.Th. uitermate gefascineerd was door het verhaal en dat hij zijn research zeer grondig heeft gedaan. Het resultaat is een spannende pageturner waarvan elke bladzijde traag moet gelezen worden omdat de taal zo afgemeten en mooi is. Een roman met thriller-allures zijn we niet gewend van A.F.Th., maar ook dat genre zet hij moeiteloos naar zijn hand.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans
  • poëtisch taalgebruik

Details:

Auteur(s)A.F.Th. van der Heijden
UitgeverijDe Bezige Bij
ISBN9789023498728
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte856 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten