De officier-   eReader eBook

Robert Harris • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De officier is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

DWDD-BOEK VAN DE MAAND

Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de Joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland. Dreyfus is schuldig bevonden aan spionage voor de Duitse aartsvijand. Een van de toeschouwers is Georges Picquart,officier van de Franse geheime dienst. De slimme en vindingrijke Picquart krijgt de opdracht om een geheim onderzoek te leiden naar de Dreyfus-affaire.

Enkele maanden later ontdekt hij dat de werkelijke spion nog steeds in het Franse leger actief is en hij zet een listige operatie in werking om hem in de val te lokken. Het resultaat van de operatie is echter vele malen schokkender dan verwacht: een spoor van corruptie en leugens leidt tot in de hoogste regionen van het Franse leger en de regering.
De memoires van Picquart lagen meer dan honderd jaar achter slot en grendel; ze vertellen het ware verhaal van een schandaal dat Frankrijk volledig op zijn kop zette.

Dit boek in de pers

Schitterend tijdsbeeld van de Franse belle époque, vol corruptie en egoïsme.  
De Morgen  

De officier van Robert Harris is zo'n boek dat je anderen het liefst wilt opdringen. "Kijk dan, lees dan, hier staat hoe het zit. Hoe het werkt." Een boek over het verleden dat verschillende hedendaagse onderwerpen samenbrengt en die met grote helderheid en scherpte aan je voorschotelt.  
NRC  

Een indrukwekkende en spannende thriller. Harris bewijst dat respect voor de historische feiten hand in hand kan gaan met een verrassende ontknoping.  
De Volkskrant  

Wat een prestatie van Harris, dat hij de bekende affaire nieuw leven inblaast via het perspectief van een sympathieke held.  
Trouw  

Het geeft het verhaal een authentieke sfeer, mede door de beeldende beschrijvingen van het Parijs van die tijd. Chapeau voor het inlevingsvermogen van Harris, die traditiegetrouw gedegen vooronderzoek heeft gedaan. Alweer een Harris-boek dat dankzij bewonderenswaardig hard werk is geslaagd.  
Nu.nl  

Een briljante reconstructie in romanvorm van de Dreyfus-affaire. Waanzinnig spannend. Harris schreef Picquards fictieve memoires en weet hem daarin meesterlijk neer te zetten als een complexe figuur die heen en weer geslingerd wordt tussen zijn geweten en zijn militaire eergevoel. Met een schitterende bijrol voor het Parijs van eind negentiende eeuw. En het is allemaal nog echt gebeurd ook.  
VN THRILLERGIDS  

Harris schreef met De officier een onvervalste historische thriller over een wereldberoemde affaire.  
HP DE TIJD  

De Britse auteur Robert Harris turnt de spraakmakende Dreyfus-affaire om tot een razend spannende historische thriller en toont aan dat het nauwgezet navertellen van de werkelijkheid soms elke fictie overstijgt.  
KNACK FOCUS  


Reviews & recensies

VN-Thriller van het jaar 2014 DWDD Boek van de Maand

De Officier dient zich aan als thriller, maar berust van A tot Z op ware feiten. Een Joodse officier in het Franse leger, Alfred Dreyfuss, is het slachtoffer van een anti-Joodse samenzwering en wordt na een valse beschuldiging van spionage smadelijk gedegradeerd en verbannen. In de jaren na de oorlog werd geleidelijk duidelijk dat hij onschuldig was. De collectieve hysterie in de Franse publieke opinie en discriminerende hetze maakte plaats voor schaamte en wroeging. Maar tot nu toe werd de zaak nooit helemaal uitgeklaard. Er was effectief een spionageschandaal binnen de Franse legertop, die tot in regeringskringen reikte. Maar wie waren dan de echte samenzweerders? En hoe konden ze buiten schot blijven, en na de veroordeling van Dreyfuss ongestoord op hun post in de hoogste regionen van de Franse legerleiding blijven? Robert Harris spit de waarheid boven in dit historisch perfect gedocumenteerde, razend spannende en onthullende boek.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans
  • spionnenzaken

Details:

Auteur(s)Robert Harris
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Paul Witte
ISBN9789023488576
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's424
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1386 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten