De onderwaterzwemmer-   eReader eBook

P.F. Thomése • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

De onderwaterzwemmer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'De onderwaterzwemmer' van P.F. Thomése gaat over de veertienjarige Tin van Heel, die bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied in het laatste oorlogsjaar zijn vader kwijtraakt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten. 'De onderwaterzwemmer' is een spannende en aangrijpende roman over de onherstelbaarheid van verlies en schuld. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht - maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen.

Dit boek in de pers

Eeuwig in de ban van schuldgevoel  
De Standaard  

Aangrijpend.  
HP/De Tijd  

Spannend, vakkundig. (...) Een pageturner [met] een royale onderstroom aan ideeën.  
NRC  

Thomése bewijst dat hij in één boek zowel wild grappig als diep ontroerend kan zijn.  
NRC  

Meesterlijke roman van P.F. Thomése (...) Aangrijpend, lyrisch, humoristisch en de vertelkunst spat werkelijk van de bladzijdes af. (...) Een magnifieke roman. (...) Vreselijk goed.  
DWDD  

Technisch heel fraai gedaan. Dan schuilt er een vleugje poëzie in een reeks schilderachtig beschreven weersgesteldheden, zoals wanneer een reep ochtendlicht vanonder af het zwerk verlicht. Belofte ingelost, De onderwaterzwemmer is een indringende vertelling.  
De Volkskrant  

Er zit, ondanks de zware thematiek, komedie in deze roman. (…) Die komedie, die in de sterk aangezette tegenstelling schuilt, zorgen ervoor dat de klappen des te harder aankomen. (…) Sterk gedaan.  
Het Parool  

Een ware tour de force van Thomése.  
Trouw  

Een groots kunststuk (...) Het verhaal is hecht, de compositie doortimmerd, de stijl overweldigend. (...) Dieprakend, emotionerend.  
Vrij Nederland  

Thomése schrijft zoals altijd mooi zwaarmoedig. Zijn stijl is cirkelend, omtrekkend.  
Elsevier  

Keelsnoerend (...) Thomése beroert de trom van het verlies, de futiliteit, het verdriet, de afwezigheid, met overgave.  
De Groene Amsterdammer  

P.F. Thomése zet in De onderwaterzwemmer sterk neer hoezeer de gebeurtenissen uit onze jeugd doorwoekeren in onze volwassenheid. Hoe ze ons vormen en bepalend zijn voor al ons handelen. Of niet-handelen. (...) Een indringend boek.  
Hebban.nl  

Deze roman gaat duidelijk terug op Schaduwkind. (...) P.F. Thomése weet weer zeer diepe, authentieke, basale emoties treffend aan te spreken.  
Cobra  

Een sensitieve 'avonturenroman' met een hemeltergend mooie apotheose.  
Tzum.nl  

De onderwaterzwemmer is een boek voor een groot publiek. Thomése schrijft soepel [en] vat grote onderwerpen bij de lurven.  
ZIN  

Iedere poging om de rijkdom van De onderwaterzwemmer recht te doen en daarbij niets waardevols weg te geven, schiet te kort. Dat moet opgevat worden als een goed teken. (...) Wat telt is dat Thomése een aangrijpende roman heeft afgeleverd waarin een lezer uren achtereen kopje onder wordt gehouden en na het omslaan van de laatste bladzijde nog lang naar adem blijft happen.  
Dagblad Van Het Noorden  

Zonder meer een van de hoogtepunten in Thoméses oeuvre tot nu toe.  
Noord Hollands Dagblad  

Indringend.  
Nouveau  

Een indrukwekkende en bezielde roman.  
CUTTINGEDGE  

Thomése excelleert. (...) Pijnlijk precies wordt de kanteling in Tin's leven voelbaar, daar waar hij zijn onschuld op de oever achterlaat en zijn bestaan voor eeuwig met schuld verbindt.  
VPRO Gids  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

‘De onderwaterzwemmer’ gaat over loslaten.

‘De onderwaterzwemmer’ gaat over loslaten en daarom is het des te paradoxaler dat ik het boek niet kon neerleggen. Ik las het aangrijpende verhaal in één ruk uit terwijl ik soms mijn adem inhield om de mooie zinnen niet te laten ontsnappen. P.F. Thomése lijkt de taal te kunnen gebruiken voor wat hij maar wil, iets wat uw recensent niet lukt, maar wel vol bewondering van kan genieten. Of het nou het hilarische reisverhaal J. Kessels is –de verfilming ervan opende onlangs het Nederlands Film Festival- of dit boek waarvan het grootste deel gaat over de hoofdpersoon Vic die met zijn vrouw diep de Afrikaanse binnenlanden intrekt. Het verhaal is opgedeeld in drie delen die in dramatiek, inzicht en mooie bespiegelingen niet voor elkaar onderdoen. De hulpeloze machteloosheid van de mens, het onafwendbare lot; Thomése pijnigt en beloont de lezer er op praktisch elke pagina mee. ‘De onderwaterzwemmer’ is een wonderschoon verhaal dat mij, net als iedereen die het boek openslaat, diep raakte.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het verlies van een vader
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)P.F. Thomése
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025444327
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte505 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten