De ontdekking van de aarde-   eReader eBook

Peter Westbroek • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De ontdekking van de aarde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Met kerstmis 1968 vertoonde de aarde zich in een nieuwe gedaante. Voor het eerst aanschouwden we onze planeet vanuit de verre ruimte, met op de voorgrond de maan. Voor miljoenen mensen was het een beeld van een aangrijpende schoonheid. Het was alsof ze ontwaakten uit een diepe winterslaap. Een nieuw elan bloeide op: als we dit kunnen, gaat geen zee ons te hoog. Nu, bijna een halve eeuw later, lijkt dat vrolijke optimisme verdampt en rest ons de angst om klimaat, grondstoffen, globalisering en overbevolking.

Toch is dat glorieuze gevoel over de aarde niet gedoofd. Het is springlevend. Achter de schermen is een nieuwe wetenschap opgebloeid, die almaar dieper doordringt in het verhaal van onze wonderplaneet, en ons toont wie wij zijn. Wat hier ontstaat, is een heel nieuw wereldbeeld een waardige opvolger van het heliocentrisme van Copernicus, Galilei, Keppler en Newton. Die bloeitijd van de wetenschap leidde destijds tot de Verlichting. Nu ontwaren we de contouren van een tweede Verlichting, die dit keer niet beperkt blijft tot de bescheiden elite, maar de hele mensheid een nieuwe oriëntatie zal geven.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Over onze planeet en hoe onszelf in stand moeten houden

Deze geestige zinspeling op de beroemde boektitel van Harry Mulisch is meer dan simpelweg een woordgrap. Het dekt ook de lading. Dit boek vertelt het verhaal over de planeet en onze aanwezigheid daarop. Ik ben hoogst onder de indruk van dit boek, dat bijna leest als een manifest of een filosofie. Geoloog Peter Westbroek schrijft over het systeem van de aarde aan de hand van de Gaia hypothese: de visie dat wij als aards ecosysteem (inclusief planten, mensen en dieren) een organisme zijn dat zichzelf en elkaar in stand moet houden. Het boek spreekt over klimaatverandering en de geschiedenis van de planeet, altijd met Westbroeks vlotte en geestige schrijfstijl. Een schitterend boek met een mooie boodschap die door iedereen gelezen moet worden. Wijs, intelligent en vooral belangrijk.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geologie
  • leerzame boeken

Details:

Auteur(s)Peter Westbroek
IllustratorBas Blankevoort, Cees van Nieuwburg
UitgeverijBalans
ISBN9789460035883
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's269
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5716 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten