De ontsnapping-   eReader eBook

Heleen van Royen • eBook eci.be lezers

€ 6,99

Direct downloaden

De ontsnapping is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Julia is zesendertig jaar. Het lijkt haar niets te ontbreken, maar de werkelijkheid is anders. Haar huwelijk is schijndood, haar gezinsleven een te strak keurslijf. Tijd voor een radicaal besluit: ze verlaat man en kinderen en vertrekt naar de zon.

Dit boek in de pers

Van Royen is op haar best in de waanzin: de dronken nacht met de twee dwergen in de Portugese villa, de operaties aan borsten, billen, dijen en hun bloederige gevolgen. Het is bizarre slapstick waar een onrust onder giert die ook beklemmend werkt. Ook Van Royens soms geestige, soms alleen maar stoere praat over seks, mannen en hun al dan niet behagende lid, treft mooi de rusteloze ziel van haar op hol geslagen hoofdpersoon  
Trouw  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Als weggaan de enige mogelijkheid is…

De succesvolle auteur Heleen van Royen lijkt met ‘De Ontsnapping’ wederom een kaskraker te scoren. Julia de Groot, 36 lentes jong, besluit op een dag huis en haard te verlaten om totaal opnieuw te beginnen, ergens onder de zon. Het boek is onmiskenbaar geschreven vanuit het perspectief van een vrouw, in een vlotte dagboekachtige stijl waardoor je het prettige gevoel krijgt op te schieten in de tijd. Zo komen de kinderen voorbij, haar ietwat tirannieke echtgenoot, de dagelijkse sleur van het huishouden en koken… en dan breekt het moment aan waarop ze besluit te vertrekken. Er is gewoonweg geen andere mogelijkheid. Als lezer wordt je niet alleen van alles toevertrouwd waardoor je deelgenoot en eigenlijk medeplichtig wordt aan deze ultieme “verlaat de gevangenis” kaart, maar je wordt ook meegesleurd in de psychologische achtbaan waar Julie in gesprongen is. Tot het punt waarop je jezelf afvraagt hoe jij dat zou aanpakken als je leven is vastgelopen en de enige uitweg een echte ontsnapping is. Extra verdieping komt wanneer ze de vraag krijgt of ze ooit terug zou durven. Stuk voor stuk prachtige ingrediënten waarmee Van Rooyen weet te vermaken én te boeien.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • fijne romans over opnieuw beginnen
  • lekker leesvoer

Details:

Auteur(s)Heleen van Royen
UitgeverijLebowski
ISBN9789049951665
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's381
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2085 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten