De onvermijdelijke dood van Lewis Winter-   eReader eBook

Malcolm Mackay • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Calum MacLean woont alleen. Dat vindt hij prettig. Zo is hij. Hij is een eenling, werkt zelfstandig. Als zijn telefoon gaat volgt een informeel gesprek. Voor de goede verstaander zit er een duidelijke boodschap in versleuteld. De aanwijzingen zijn er; je moet alleen weten waar je op moet letten. Een nieuwe klus is een nieuwe klus. Ook deze. Of niet? Wat als de opdrachtgever meer wil?

Er vindt een afspraak in een club plaats. Calum krijgt de opdracht, een briefing, een aanbod. En een doelwit: Lewis Winter. En Lewis Winter moet dood... Het is uitermate moeilijk om iemand goed om het leven te brengen. Mensen die er bedreven in zijn weten dat. Mensen die zich er onvoldoende op voorbereiden, komen er vanzelf achter.

En dat heeft meestal nare gevolgen. De onvermijdelijke dood van Lewis Winter geeft een donker en schokkend realistisch beeld van de onderwereld van Glasgow. Malcolm Mackay kondigt zich aan als een karakteristieke, nieuwe stem in het genre. Zijn stijl is koel en klinisch, hard-boiled haast. In dit eerste deel van de Glasgow-trilogie beschrijft hij een keiharde en kille wereld waarin geen tweede kansen worden aangeboden.

Dit boek in de pers

De ontknoping komt aan als een vuistslag.  
Het Parool  

Mackay schrijft alsof hij een mitrailleur bedient: harde, krachtige, staccato zinnen. Hij heeft maar weinig woorden nodig om de gewetenloze criminelen van Glasgow, zijn eigen geboortestad, neer te zetten.  
Trouw  

Mackay is een aanwinst voor het thrillergenre.  
CRIMEZONE  

Met meesterhand dirigeert Mackay de personages naar hun rollen in het onontkoombare noodlot.  
VN DETECTIVE & THRILLERGIDS  

Details:

Auteur(s)Malcolm Mackay
UitgeverijKarakter Uitgevers
Vertaler(s)Martin Jansen in de Wal
ISBN9789045206820
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's241
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met Adobe DRM
ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte2971 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
SerieGlasgow-trilogie
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten