De oorlog heeft geen vrouwengezicht-   eReader eBook

Svetlana Alexijevitsj • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De oorlog heeft geen vrouwengezicht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten ongeveer een miljoen vrouwen in het Rode Leger, maar hun verhaal is nooit verteld. In De oorlog heeft geen vrouwengezicht verzamelde Svetlana Alexijevitsj de herinneringen van honderden van hen die scherpschutter waren, tanks bestuurden of in veldhospitaals werkten. Hun verhaal is niet het verhaal van strijd alleen, maar dat van mensen in oorlog: wat gebeurde er met hen, hoe werden ze door de oorlog veranderd? Hoe was het om te leren te doden?
Samen vertellen ze het niet-heroïsche verhaal van de oorlog, dat ontbreekt in eerdere getuigenissen van veteranen. Alexijevitsj publiceerde haar boek in 1985, maar heeft het in 2002 compleet herzien, waarbij ze gedeelten heeft kunnen toevoegen die oorspronkelijk ten prooi waren gevallen aan de Sovjet-censuur.

Dit boek in de pers

Vrouwen zijn geen helden, en dus zweeg de Sovjetpropaganda de vrouwelijke soldaten dood die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Rode Leger vochten. Svetlana Aleksijevitsj tekende hun verhalen op. Niet de grote geschiedenis, maar de mensen in die geschiedenis interesseren haar. Want de waarheid is meerstemmig.  
De Standaard  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over vrouwen
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Svetlana Alexijevitsj
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Jan Robert Braat
ISBN9789023499046
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's289
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte879 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten