De opkomst en ondergang van DSB-   eReader eBook

Natasja de Groot, Ronald van Gessel • eBook

€ 6,49

Direct downloaden

De opkomst en ondergang van DSB is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De teloorgang van DSB Bank is een belangrijk hoofdstuk in de financiële geschiedenis van ons polderlandje. Voor het eerst werd een bank voor het volk ten gronde gericht door het volk, met daarin ook een grote rol voor De Nederlandsche Bank, de Autoriteit Financiële Markten en de machtige media. Hoe kon dit zo snel gebeuren en wie speelde welke rol?

DSB Bank kon gedijen in een tijd dat de bomen tot de hemel leken te groeien. De huizenprijzen liepen almaar op en aan de werkgelegenheid en salarisgroei leek geen einde te komen. Kopen op de pof werd gemeengoed. Het bleek een ideale voedingsbodem voor een man als Dirk Scheringa. Wat klein begon met financieringsmaatschappij Frisia groeide uit tot een keizerrijkje in de kop van Noord-Holland. Naast lenen begaf DSB zich in verzekeringen en hypotheken met altijd die schijnbaar aantrekkelijke voorwaarden.

De kredietcrisis op zich kon dit kaartenhuis niet eens omverblazen, maar de daaropvolgende economische crisis deed dat wel. Duizenden klanten kwamen in de financiële problemen en DSB kreeg een stroom van negatieve publiciteit te verwerken. De oproep van één man zorgde voor een bankrun, waardoor de keizer opeens zonder kleren kwam te staan.

Dit boek schetst op heldere wijze de opkomst en ondergang van DSB Bank, met speciale focus op oktober 2009, toen de markantste bank van Nederland omviel.

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • non-fictie om bij te ontspannen
  • non-fictie

Details:

Auteur(s)Natasja de Groot, Ronald van Gessel
UitgeverijCarrera
ISBN9789048805211
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1855 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten