de Patrick Melrose-romans-   eReader eBook

Edward Aubyn St • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

de Patrick Melrose-romans is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een van de grote literaire sensaties van de afgelopen twintig jaar, zo mogen de Patrick Melrose-romans van Edward St Aubyn wel worden genoemd. Het eerste deel verscheen al in 1992, maar pas bij de verschijning van het vierde deel, veertien jaar later, kwam St Aubyns internationale doorbraak. En hoe. Op venijnige en hilarische wijze neemt St Aubyn ons mee in het giftige milieu van de Britse upper class. We volgen het turbulente leven van Patrick Melrose, dat gekenschetst wordt door seksueel misbruik, drugs- en alcoholverslaving, en zijn worsteling om in het reine te komen met verleden en heden. Met een uniek gevoel voor humor schetst St Aubyn een genadeloos beeld van de zeden en zondes van de Engelse hogere standen. Edward St Aubyn (Cornwall, 1960) woont in Londen. Moedermelk, een van de vijf Melrose-romans, won de Prix Femina étranger, en werd genomineerd voor de Man Booker Prize. ‘De romans van Edward St Aubyn behoren tot de meest opmerkelijke, fijnzinnige en hilarische boeken van onze tijd.’ The New York Times ‘Duidelijk een van de hoogtepunten van de hedendaagse Britse literatuur. Pijnlijk goed geschreven en weergaloos grappig.’ Evening Standard ‘Het geestige van Wilde, het lichte van Wodehouse, het venijnige van Waugh. Een genot.’ Zadie Smith ‘Wellicht de meest briljante Engelse romanschrijver van zijn generatie.’ Alan Hollinghurst

Dit boek in de pers

De romans van Edward St Aubyn behoren tot de meest opmerkelijke, fijnzinnige en hilarische boeken van onze tijd.  
The New York Times  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De donkerste kant van der Engelse aristocratie: de vijf Patrick Melrose-romans eindelijk in één band.

Edward St Aubyn schreef tussen 1992 en 2011 vijf romans over het personage Patrick Melrose. Deze vijf romans zijn nu gebundeld in één boekband en ik denk dat dat een hele goede zet is van de uitgever. Ik vertel je graag waarom. St Aubyn wordt een van de literaire sensaties van de afgelopen twintig jaar genoemd. Met zijn Patrick Melrose romans haalde hij meerdere nominaties en prijzen binnen, zijn internationale doorbraak kwam er met het vierde deel uit deze romancyclus. De boeken spelen zich af in het giftige milieu van de Britse upper class. We volgen het leven van Patrick Melrose dat gekenschetst wordt door seksueel misbruik, drugs-en alcoholverslaving en zijn gevecht om in het reine te komen met zijn verleden. Met een apart gevoel voor humor schetst St Aubyn een genadeloos beeld van de zeden en zondes van de Engelse hogere standen. Die setting was trouwens een van de redenen waarom ik deze boeken wou lezen. De auteur is een meester in het combineren van humor, wanhoop, oeverloze verveling en arrogantie in venijnige en soms hilarische zinnen met genadeloze conversaties tussen personages als gevolg. Die personages zijn dan weer het resultaat van sublieme observaties en prachtige karakterschetsen. Misschien komt dat wel voor een stukje omdat het verhaal gebaseerd is op het leven van de auteur zelf. Maar dat St Aubyn verkracht werd door zijn vader en een zwaar drugsverleden heeft gehad, vind ik zelf onnodig om weten. Ik vind het bewonderenswaardig dat een man dit durft te uiten, maar de romans zijn sterk genoeg om zonder deze bekentenissen tot een van de knapste boeken van de afgelopen twintig jaar genoemd te worden. Persoonlijk was ik maar al te blij dat de romans in 1 boekband te lezen waren want als ik ze apart had moeten aankopen zou ik allicht na de eerste zijn afgehaakt of zeker de tweede niet hebben uitgelezen. Ik vond het als vrouw bij momenten behoorlijk onbehaaglijk om in een wereld te vertoeven waarin neerbuigend en vernederend met vrouwen wordt omgegaan en een vader zijn vijfjarige zoon verkracht (Boek 1: Laat maar) of waarin het overmatige druggebruik van Patrick als heroïne junk zo in detail wordt beschreven dat het lijkt alsof je er de hele tijd mee in de kamer zit (Boek 2: Slecht nieuws). Maar het feit dat je een boek van 840 blz in je handen houdt zorgt er gelukkig voor dat je blijft doorlezen want net als drugs kruipt ook dit verhaal onder je huid.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de sociale bovenlaag
  • humorvolle boeken

Details:

Auteur(s)Edward Aubyn St
UitgeverijPrometheus
Vertaler(s)Nicolette Hoekmeijer
ISBN9789044626483
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's782
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte2313 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten