De pinguïn lessen-   eReader eBook

Tom Michell • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De pinguïn lessen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Begin jaren zeventig reist de jonge Engelsman Tom Michell naar Argentinië, waar hij een baan heeft gevonden als leraar op een prestigieuze kostschool. Hij verheugt zich op de eindeloze zomervakanties: met een motorfiets wil hij Zuid-Amerika ontdekken. Maar alles verandert wanneer hij op het strand van Uruguay een met olie besmeurde pinguïn vindt. Tom besluit de pinguïn te redden en neemt hem mee naar zijn smetteloze appartement, waar hij het arme beest weer oplapt. Als hij de pinguïn terugbrengt naar het strand wil het dier hem niet meer verlaten. Er zit niks anders op: Tom neemt de aandoenlijke pinguïn, die hij Juan Salvador noemt, mee naar de kostschool, waar de vrolijke vogel ieders hart verovert.

'Ik liep naar de branding, zette hem op het natte zand en deed een paar stappen naar achteren om te zien wat er zou gebeuren. Ik verwachtte dat hij snel de zee in zou duiken en weg zou zwemmen, blij met zijn herwonnen vrijheid. Maar nee. Hij liep linea recta terug naar mij. Erger nog: hij richtte zijn blik op me, keek me zelfs recht in de ogen, leek me iets te willen vertellen.'

Dit boek in de pers

Een wonderbaarlijke vriendschap  
Trouw  

Ontroerend verhaal over een bijzondere vriendschap  
Marie Claire  

De pinguïn lessen is een waargebeurd sprookje over de bijzondere vriendschap tussen mens en dier, dat bovendien goed geschreven is en waar je een warm gevoel van krijgt! Ook schoot ik tijdens het lezen van het boek diverse keren spontaan in de lach. Een pinguïn als huisdier lijkt onmogelijk, maar lees dit boek en je bent voor eeuwig 'pinguïnadept'!  
BOEKPANNEL DWDD  


Reviews & recensies

Dat een vriendschap tussen mens en dier zo mooi kan zijn, ontroerde me.

Op een dag vindt de jonge leraar Tom in Argentinië een pinguïn op het strand, helemaal met olie besmeurd. Hij maakt 'm schoon en wil hem weer los laten, maar de vogel blijft bij zijn redder - geen discussie mogelijk. En dus neemt Tom hem mee naar de school waar hij lesgeeft. Daar wordt hij de mascotte van de leerlingen en de leerkrachten. Hij verovert ieders hart op school én die van de lezer. Want 'De pinguïn lessen' is niet alleen ontzettend mooi verteld, het feit dat dit verhaal waargebeurd is, maakt het alleen maar fascinerender. Dat een vriendschap tussen mens en dier zo mooi kan zijn, ontroerde me. Een hartverwarmend boek.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over dierenliefde
  • boeken over Zuid Amerika

Details:

Auteur(s)Tom Michell
UitgeverijThomas Rap
Vertaler(s)Joris Vermeulen
ISBN9789400406612
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's197
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1117 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten