De plunderaars-   eReader eBook

Anders Rydell • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De plunderaars is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na de Tweede Wereldoorlog stuitte de geallieerde Kunstbrigade op een duizelingwekkende vondst. Diep in de zoutmijnen van Altaussee werden duizenden kunstwerken van meesters als Rembrandt, Rubens en Michelangelo ontdekt: eigendommen van vervolgde Joden en Europese musea. Tevens dook er gestolen kunst op in vooraanstaande kunstinstituten en bij particulieren. In De plunderaars gaat Anders Rydell op zoek naar de wortels van de nazipassie voor kunst en cultuur. Die liggen in de jaren rond 1800, toen de esthetische idealen van de Romantiek vervlochten raakten met de rassentheorie, en het fundament vormden voor Hitlers nationaalsocialisme. Rydell heeft niet alleen de geschiedenis van de roof zelf, maar ook de naoorlogse handel in ‘roofkunst’ en de gecompliceerde processen rond teruggave helder en toegankelijk beschreven. Het maakt De plunderaars tot een fascinerend en onderhoudend boek dat aantoont dat de erfenis van de nazikunstroof nog altijd actueel is.

Dit boek in de pers

Rydell, wisselt beschrijvingen van de vele roofkunstzaken van de afgelopen kwarteeuw, waaronder de afwikkeling van de claim op de collectie van de Nederlandse kunsthandelaar Jacques Goudstikker, af met verhalen over de kunstroven.  
NRC  

Spectaculair boek.  
Het Parool  

Rydell laat overtuigend zien dat de roofzucht ideologisch werd gerechtvaardigd. De nazi's dweepten met de klassieke Noord-Europese kunst. Die gold als de perfecte uitdrukking van de ziel en de waarde van de ariërs.  
Het Financieele Dagblad  

Een sinistere, maar razend interessante inkijk in de fascinatie van nazi's voor kunst en cultuur, die in zekere zin het hart van hun ideologie vormde. Tegelijk beschrijf hij de bittere, ook nu nog vaak vergeefse pogingen van Joodse nabestaanden om hun bezittingen terug te krijgen. Tussen de regels door rekent hij bovendien af met het idee dat liefde voor kunst je tot een beter mens maakt.  
Dagblad Van Het Noorden  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over nazi-Duitsland
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Anders Rydell
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Robert Starke
ISBN9789045027821
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte536 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten