De poppendokter-   eReader eBook

Diane Broeckhoven • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De poppendokter is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als kleine jongen speelt de Amsterdamse Hendrik Roest huishoudentje met zijn Joodse bovenbuurmeisje Esther Levine. Op een kwade dag in 1942 is ze plotseling verdwenen. Hendrik ontfermt zich over haar pop Trui, hun kind. Die pop doet hem zijn beroep van goudsmid vaarwel zeggen: hij wordt poppendokter. Op de dag dat hij voorgoed zijn eenmanszaak zal sluiten, ziet hij Esther bij toeval terug. Wat sinds hun kinderjaren tussen hen smeult, ontbrandt tijdens die ontmoeting. Maar de liefde krijgt geen kans om te bloeien, ondanks Hendriks vurige brieven en Esthers' brandende verlangen. Diane Broeckhoven ontrafelt met ragfijne pen het pakkende leven van de twee protagonisten. Mijlenver liggen die levens uit elkaar, en toch zijn ze voor altijd met elkaar verweven.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Wie Diane Broeckhoven nog niet kent mag deze kans niet laten liggen.

In de loop van haar lange carrière in de literatuur creëerde Diane Broeckhoven een indrukwekkend oeuvre. Weinig auteurs slaagden er in om op dergelijk consistent hoog niveau decennia lang te blijven meedraaien, en telkens ook weer actueel te blijven. Met haar recentste novelle 'De Poppendokter' weet ze opnieuw grote vertelkunst te combineren met literaire kwaliteit. Het verhaal van kleine mensen in de grote stormen van de geschiedenis. Heel mooi.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over onmogelijke liefdes
  • romans

Details:

Auteur(s)Diane Broeckhoven
UitgeverijVrijdag, Uitgeverij
ISBN9789460012815
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1072 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten