De proefkolonie-   eReader eBook

Wil Schackmann • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

De proefkolonie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De proefkolonie vertelt over het ontstaan van de Drentse koloniën die in het begin van de negentiende eeuw door de Maatschappij van Weldadigheid werden gesticht. Het doel was verarmde landgenoten uit hun toestand van ‘diepe ellende en daaruit spruitende zedelijke verbastering’ te halen. In een nog woest en maakbaar Drenthe zouden zij leren met landarbeid zelf de kost te verdienen. Met veel liefde voor het onderwerp en voor de mensen die er een rol in spelen, en met oog voor vermakelijke details, vertelt Wil Schackmann over het ontstaan van de Maatschappij, over de landelijke inzamelingsactie en, vooral, over het leven van de eerste 52 proefkolonisten in het net geopende dorp Frederiksoord.

Dit boek in de pers

Het mooie van De proefkolonie is dat de auteur er in slaagt in de huid te kruipen van de stichters van de Maatschappij en de eerste 52 kolonistenfamilies (...) De proefkolonie is een bijzonder boek Schackmann schrijft helder, legt uit wat er uit te leggen valt en bezondigt zich niet aan gemakkelijke oordelen achteraf, Zijn verhaal leest dankzij het goed gepresenteerde archiefmateriaal als een oral history.  
De Volkskrant  

Schackmann beschrijft de eerste periode van Frederiksoord in detail en een vlotte stijl.  
Het Parool  

Het komt niet vaak voor dat een historicus het leven van gewone mensen uit de tijd voor de twintigste eeuw kan beschrijven (...) daarom is zijn boek buitengewoon waardevol.  
Historisch Nieuwsblad  

Sappig boek wekt kolonie Frederiksoord weer tot leven. (...) eigentijds en verhalend geschiedenisboek in de traditie van Geert Mak en Frank Westerman.  
Dagblad Van Het Noorden  

Details:

Auteur(s)Wil Schackmann
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045032320
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's315
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3236 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten