De provincie-   eReader eBook

Jan Brokken • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De provincie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1984 debuteerde Jan Brokken met De provincie, waarmee hij de toon zette voor de rest van zijn werk. In De provincie heeft de hoofdpersoon zich voorgenomen zijn geboorteland voorgoed te verlaten, tot hij hoort dat een jeugdvriend de mooiste vrouw van het dorp, een begaafd violiste en getalenteerde verleidster, om het leven heeft gebracht. Hij keert terug naar zijn dorp, waar zich een klassiek noodlotsdrama ontspint. De provincie is een scherp portret van een dorpsgemeenschap waarin vriendschap en haat, liefde en jaloezie de hoofdthema's vormen.

Dit boek in de pers

Het gemak waarmee Jan Brokken helder en beeldend een wereld oproept die meer dan één aspect in zich draagt is bewonderenswaardig.  
De Volkskrant  

Hier treedt een schrijver aan die er geen enkele moeite mee heeft zijn verhaal tot op de laatste pagina spannend te houden. Een overtuigend debuut.  
Trouw  

De provinciale afkomst van de hoofdpersonen betekent voor hen zoiets als een veroordeling tot levenslang elders niet voor vol te worden aangezien, terwijl het blijk geven van intellectuele aspiraties voor eeuwig het wantrouwen der dorpelingen jegens hen veroorzaakt. Ballingen.  
Vrij Nederland  

Het lijkt of met deze roman op overtuigende wijze een schuld wordt ingelost.  
Vrij Nederland  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over dorpszaken
  • romans

Details:

Auteur(s)Jan Brokken
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045025353
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's135
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1943 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten