De regenvogel-   eReader eBook

Jan Brokken • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De regenvogel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Of Jan Brokken nu per schip over de Oostzee vaart, of te voet door de jungle gaat, als geen ander weet hij de lezer te boeien met geweldige verhalen over bijzondere mensen. In De regenvogel beschrijft hij gorillajager Paul Belloni du Chaillu, ontdekkingsreiziger Brazza, zijn tegenvoeter Stanley, detectiveschrijver Georges Simenon, de victoriaanse reisschrijfster Mary Kingsley, tropendokter Albert Schweitzer en tal van andere blanken die grip proberen te krijgen op Equatoriaal Afrika en Gabon. Maar allen missen de rust van de Gabonezen en hun vertrouwen in oeroude rituelen.

Dit boek in de pers

In De regenvogel trekt Jan Brokken in het spoor van vroegere ontdekkingsreizigers, wetenschappers, schrijvers en avonturiers door Gabon. Hij wordt daarbij telkens begeleid door plaatselijke inwoners die hem van alles toevertrouwen over het bijgeloof, de magie, kannibalisme, geheime genootschappen, de moeizame verhouding tussen de moderne tijd en eeuwenoude tradities en het nog altijd bestaande onbegrip tussen de zwarten en blanken.  
Knack  

Is De regenvogel een roman? Een reisverslag? Een naslagwerk? Het zijn vragen die er niet zoveel toe doen als je als lezer betrokken raakt bij de fascinatie van de schrijver, en Jan Brokken maakt in zijn nieuwe boek Afrika boeiender dan ooit.  
Elsevier  

Jan Brokken is erin geslaagd om zijn eigen fascinatie voor het oude en hedendaagse Gabon op de lezer over te brengen. Hij schrijft op een meeslepende wijze en heeft geen enkele behoefte aan piasserij, aanstellerij of machogedrag. Hij voelt zich werkelijk bij Afrika betrokken en staat open voor de poëzie van dit immense continent.  
Dagblad De Limburger  

Details:

Auteur(s)Jan Brokken
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045018904
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3545 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieAtlas Klassieke reizen
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten