De rekening-   eReader eBook

Jonas Karlsson • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De rekening is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een parttime baantje in een videowinkel, een paar vrienden, en een dagelijkse routine die doorgaans eindigt met een pizza in zijn eenkamerappartement in Stockholm. Ziehier het leven van de hoofdpersoon - tot hij een merkwaardige rekening krijgt. Hij moet een gigantisch bedrag betalen voor al zijn ervaringen en zijn geluk tot dat moment. Huh?! En hoe kan uitgerekend híj, zonder grootse dromen en tevreden met zó weinig, zó'n enorme rekening krijgen?! 'De rekening' is een zeer originele, korte roman, waarin de vraag wordt opgeworpen wat wij onder geluk verstaan en hoe dat wordt gemeten. Geschreven met onderkoelde humor en een scherp oog voor de tekortkomingen van deze tijd.

Dit boek in de pers

De rekening is een roman die het absurdistische van het gewone, van het net verschoven dagelijkse leven laat zien. Een behoorlijke spiegel voor de carrièremaker, voor de mens die aan de standaardverwachtingen wil voldoen, opgelegd door de omgeving, door ouders, door de maatschappij. Opnieuw breekt Karlsson een lans voor de mens die eenvoudigweg wil leven, voor bijvoorbeeld de creatieveling die zijn eigen weg wil gaan, andere belangen, andere belangstellingen, andere doelen heeft.  
Tzum.nl  

Jonas Karlsson zet met De Rekening een treffend verhaal neer over het hier en nu. Hij confronteert ons met veel humor met wat we nou echt onder geluk verstaan, en hoe we dit meten. Karlsson wijst subtiel op de tekortkomingen van onze tijd. Verhelderend, grappig en herkenbaar.  
ZIN  

Origineel komisch kleinood. De auteur houdt de lezer op subtiele wijze een spiegel voor over hoe we omgaan met liefde en geluk. (...) Een roman die je niet zonder glimlach weg kunt leggen.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over geluk
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Jonas Karlsson
UitgeverijAtlas-Contact
Vertaler(s)Gerie de Boer
ISBN9789025448233
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's117
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1696 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten