De republiek-   eReader eBook

Joost de Vries • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De republiek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Josip Brik, popfilosoof en professor in de Hitlerstudies, is dood: onopgehelderde omstandigheden. Nu is het aan zijn rechterhand, Friso de Vos, om Briks intellectuele nalatenschap naar zich toe te trekken. Maar er zijn er meer met die ambitie en zodra Friso - jaloers, hypochonder, intelligenter dan goed voor hem is en onhandig verliefd op het meisje dat hij net heeft verlaten _ probeert de concurrentie buitenspel te zetten, tuimelt hij in een verhaal dat absoluut niet het zijne is. Wat begint als een oefening in rouwverwerking en liefdesverdriet verandert gaandeweg in academische satire, speculatieve geschiedschrijving en iets wat zomaar een spionageroman zou kunnen zijn. De republiek gaat over bedrog en zelfbedrog, ambitie en liefde, over geschiedenis als entertainment en de jacht op de perfecte vijand. Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman, Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs en de Selexyz Debuutprijs. Over Clausewitz: `Een biblio-thriller en een schelmenroman in één. Joost Zwagerman `Ook als je de verwijzingen mist, doen de mooie verhalen, treffende vergelijkingen en bovenal de ongrijpbare sfeer van dit debuut je hongeren naar meer. Maarten Dessing, Knack `Een magistraal boek. Deze debuutroman vormt het keerpunt in de Nederlandse literatuur. () In stijl, spanning, taalgebruik, metaforiek, eruditie en humor steekt Joost de Vries De ontdekking van de hemel naar de kroon. Elsbeth Etty, NRC Handelsblad `Een boek dat zijn buzz zal overleven. Mark Cloostermans, De Standaard

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Winnaar van de Gouden Uil 2014

Wie wordt de troonopvolger van recent overleden popfilosoof en professor in de Hitlerstudies Brik? Zijn persoonlijk assistent en hoofdredacteur van het Hitlertijdschrift De Slaapwandelaar Friso de Vos gaat ervan uit dat hij dat is. Hij is dan ook ontzet wanneer ene Philip de Vries opstaat en door de buitenwereld gezien wordt als de opvolger. Philip en Friso zijn elkaars evenbeeld, qua rol maar ook uiterlijk lijken ze veel op elkaar. Toch kennen ze elkaar niet. In zijn verbeelding maakt Friso van Philip een vreselijk figuur. De afgunst neemt heftige vormen aan, wanneer Friso zich voordoet als Philip en hem belachelijk maakt. Natuurlijk moeten de mannen elkaar een keer ontmoeten… Kort gezegd gaat het verhaal over jaloezie en wraak. Maar het gaat veel dieper: het relaas laat zien hoe een verhaal ingekleurd kan worden door de verbeelding. Een vermenging van feit en fictie waarin toch een duidelijk verhaal met een prachtig slot te herkennen is. Met zijn prachtige schrijfstijl weet Joost de Vries ons een verhaal voor te schotelen waar je goed over na moet denken. Herlezen is aan te raden, want de tweede keer zal het verhaal je nog meer grijpen. Een zeer origineel verhaal en daarom volgens mij een terechte winnaar van de Gouden Uil 2014.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de universitaire wereld
  • vrolijke boeken

Details:

Auteur(s)Joost de Vries
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044622508
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte960 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten