De rode halsband-   eReader eBook

Jean-Christophe Rufin • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De rode halsband is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zomer 1919. In het Franse stadje Berry wordt een oorlogsheld als enige gevangengehouden in een verlaten kazerne. Buiten, in de verzengende hitte, staat zijn trouwe hond Wilhelm dag en nacht te blaffen. Niet ver daarvandaan hoopt Valentine, een jonge boerin die vreemd genoeg Marx en Kropotkin heeft gelezen, op zijn vrijlating. Een rechter komt de gevangene ondervragen over zijn onbegrijpelijke misdaad, maar kan men na de oorlog nog wel oordelen over goed en kwaad? De rode halsband is een aangrijpend, op ware feiten gebaseerd verhaal over eer, trouw en zelfopoffering. Is het eigen aan de mens om in zijn vijand zijn broeder te erkennen?

Dit boek in de pers

Goncourt-winnaar en oud-ambassadeur Jean-Christophe Rufin schreef met 'De rode halsband' een subtiele en schitterende non-fictieroman over trouw, menselijkheid, verdraagzaamheid. (...) 'De rode halsband' is een korte, bijzonder rijke, poëtische en ook spannende roman waarin de Eerste Wereldoorlog eigenlijk niet centraal staat. Trouw en humanisme zijn de sleutelwoorden.  
Knack  

Een prachtige vertelling van een alleskunner. (...) Jean-Christophe Rufin is allesbehalve een studeerkamerschrijver. Naast auteur is hij arts, historicus, activist en diplomaat, en in zijn vrije tijd ook nog eens bergbeklimmer. Rufins verre reizen hebben verhalen opgeleverd die hij doorgaans als een echte vertelller rechttoe rechtaan opschrijft in een onopgesmukte, directe taal. (...) Prachtig en ontroerend, vaak zelfs meeslepend.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Eerste Wereldoorlog
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Jean-Christophe Rufin
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
Vertaler(s)Katelijne de Vuyst
ISBN9789460423536
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's114
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte856 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten