De schatten van Afrika-   eReader eBook

Martin Meredith • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De schatten van Afrika is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sinds de tijd van de faraos is Afrika benijd om zijn rijkdommen. De piramiden verbijsterden de rest van de wereld als symbolen van welvaart. Eeuwenlang deden legendes over de schatten van Afrika de ronde, en ze trokken onderzoekers en veroveraars aan. Ook Afrikaans land was geliefd; de Romeinen gebruikten kolonies in Noord-Afrika voor het verbouwen van graan om de inwoners van Rome te voeden.

Een ander geliefd handelsartikel waren slaven; er zijn de afgelopen eeuwen naar schatting 24 miljoen mannen, vrouwen en kinderen verhandeld. Europese landen namen zowat het hele continent in bezit vanwege katoen, cacao, koffie, rubber, ivoor, goud, diamanten, koper en olie. En nog steeds zijn de rijkdommen van Afrika in trek, misschien wel meer dan ooit. De opkomende macht van China heeft de vraag naar Afrikaanse olie en mineralen enorm gestimuleerd. Martin Meredith brengt de vijfduizendjarige geschiedenis van Afrika, die zo verbonden is met de schatten van het continent, onvergetelijk in beeld.

Dit boek in de pers

Rijk en indrukwekkend naslagwerk.  
De Standaard  

Meredith schreef een imposante geschiedenis van het Afrikaanse continent, waarin hebzucht, corruptie en uitbuiting overheersen.  
Knack  

Aanrader  
NRC  

De schatten van Afrika leest als de kroniek van een plundertocht, die tot de dag van vandaag voortduurt.  
NRC  

Meredith beheerst de kunst om in enkele bladzijden een belangwekkende historische periode scherp neer te zetten (…) laat mooi zien hoeveel gelaagder en veelkleuriger de geschiedenis van het continent is dan wij vaak aannemen.  
Het Financieele Dagblad  


Reviews & recensies

De lange, pijnlijke, intense geschiedenis van Afrika

De rijke geschiedenis van Afrika is gevuld met mysteries, oorlogen en machtige koninkrijken. Toch is Afrika juist het meest geëxploiteerde continent ooit. Afrika wordt eeuwen gebruikt voor haar cacao, koffie, slaven en diamanten. Van de Romeinen tot de VOC. De schatten van Afrika is daardoor niet enkel een uitgebreid verslag van vijfduizend jaar Afrikaanse geschiedenis, maar gaat hand in hand met een relaas over menselijke machtslust. De biograaf en historicus Martin Meredith, eerder geroemd om zijn vele diepgaande boeken omtrent Afrika, weet met De schatten van Afrika een uitgebreid, toegankelijk en minutieus verhaal over de geschiedenis van een veelbewogen continent neer te zetten. Het is een bijzonder, veelzeggend en belangrijk boek geworden.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geschiedenis
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Martin Meredith
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Kitty Pouwels, Merel Leene, Marianne Palm
ISBN9789023488828
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's769
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3197 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten