De silmarillion-   eReader eBook

J.R.R. Tolkien • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

De silmarillion is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

J.R.R. Tolkien, professor Angelsaksisch aan de universiteit van Oxford, dacht voor de klassieker In de ban van de ring een complete wereld uit, met een eigen geschiedenis, geografie, taal en mythologie. Deze achtergronden verenigde hij het eerst in De Silmarillion. Hoewel het tijdens zijn leven nooit is gepubliceerd, beschouwde Tolkien dit boek als zijn eigenlijke levenswerk. In 1977 werd De Silmarillion postuum uitgegeven. Waar In de ban van de ring de geschiedenis van de Derde Era beschreef, voert De Silmarillion de lezer mee naar het begin van de oudste tijden: de Eerste Era van Midden-aarde. Het is de mythe van de schepping van de wereld en de grote oorlogen die werden gevoerd tussen de Elfen en de duistere Morgoth. Ook wordt verhaald van de Silmarillen, drie edelstenen waarin Fëanor, een geniale Elf, het goddelijke licht weet te vangen. Naast dit lange verhaal bevat dit boek een viertal kortere vertellingen: Ainulindalë, Valaquenta, Akallabêth (De ondergang van de Númenor) en Over de Ringen van Macht.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De verboden geschiedenis van Midden-Aarde

Bijna iedereen kent het meesterwerk In de ban van de ring, zeker na de gerenommeerde verfilming, maar pas na het lezen van De silmarillion kan je van Tolkiens volledige talent genieten. Zijn zelfgeschapen wereld klopt tot in de details. Ik kan niet anders dan onder de indruk zijn. In De silmarillion wordt de genesis van Midden-Aarde breed uitgezet. Van de creatiemythe en de migraties en oorlogen van de elfen tot de opkomst van de duistere heer Sauron, alles wordt duidelijk. Tolkiens rijke schrijfstijl komt ook in dit boek goed tot z’n recht. Zijn liefde voor Midden-Aarde is te zien in elke zinsnede en in elk personage. Schitterend. De silmarillion is niet alleen een aanrader voor de liefhebber van de In de ban van de ring trilogie, maar voor iedereen die van legendes en mythes houdt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)J.R.R. Tolkien
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Max Schuchart
ISBN9789402307092
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's383
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1274 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieZwarte Serie
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten